Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
La CUP planteja un govern de "ruptura nacional, social i democràtica" per després del 27S

Amb una declaració unilateral d'independència i un programa, que qualifica "d'emergència social", que aturi les retallades i els desnonaments.

 

21/03/2015 Política

El consell polític de la CUP ha aprovat aquest matí el full de ruta cap a la independència. El document proposa un govern 'de ruptura nacional, social i democràtica' per després de les eleccions del 27S. És un govern que hauria de fer una declaració unilateral d'independència i hauria d'impulsar un programa d''emergència social'. En paral·lel, aquest govern hauria de crear la Hisenda pública catalana i buscar el reconeixement internacional. També planteja crear l'assemblea constituent amb l'objectiu de redactar la constitució de la república catalana. Els diputats de ls CUP, David Fernández i Quim Arrufat l'han persentat aquest migdia al Col·legi de Pedriodistes a Manresa.

Es tracta d'un document de set pàgines que concreta les passes que caldria fer des d'ara fins a la consecució de la independència. Per això, es divideix en les accions "abans de les eleccions", "de cara a les eleccions" i "després de les eleccions". En aquesta línia, David Fernández ha manifestat que cal reactivar el procés, que considera paralitzat, amb concreció, en una clara advertència a a CiU i ERC. I ha afegit que la seva és una oferta política amb una única condició: "No renunciar, no dilatar i no diluir. Clarificar i avançar. És el moment de la claredat i la síntesi."

La CUP també ha donat a conèixer un segon "document de bases per un ampli acord polític i social per la independència, el procés constituent i un paquet de mesures d'urgència".  On es concreta l'oferta política a la resta d'agents polítics i socials favorables al dret de decidir per dotar de caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre i encaminar-se cap a l'obertura d'un procés constituent. En aquest document la CUP proposa d'habilitar un espai de treball operatiu més ampli que la Taula per l'Estat Propi i redactar i acordar un full de ruta conjunt basat en el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S.

Així fa una crida a "Podem, Procés Constituent, ICV, EUiA" a més de sindicats, associacions i entitats. Amb la idea que cal poder treballar plegats per un procés constituent, tenint en compte la independència no es guanyarà amb dos partits i tres entitats socials", en un clar avís a CDC, ERC i les entitats sobiranistes ANC, Òmnium i l'AMI.  

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid