Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La Crida per Sabadell veu la sentència als germans Bustos com “un pas més cap a la democratització de la ciutat”

La candidatura d’esquerres subratlla el “paper clau” de l’acusació popular exercida per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i l’ALLAC

30/03/2015 Drets i Llibertats

La Crida per Sabadell ha volgut manifestar la seva satisfacció davant la sentència de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha condemnat als germans Bustos i a Daniel Fernández per tràfic d’influències a 1 any i 4 mesos de presó i 60.000 euros de multa cadascun.

La portaveu i número 2 a la llista, Glòria Rubio, ha recordat que “encara queda molta neteja per fer, tot i que aquesta sentència és un element important en el procés defer fora la màfia”. Així mateix, l’advocada ha recalcat que el proper maig “estem davant d’una gran oportunitat per a transformar la ciutat, posar-la al servei de les persones i acabar amb la corrupció”.

Paral·lelament, la candidatura d’esquerres ha volgut destacar el paper de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i l’ALLAC que ha qualificat de “determinants per esclarir el fets i arribar fins al final” com a principals impulsors de l’acusació popular. En aquesta línia Rubio, ha manifestat que “és imprescindible que superem l’etapa de la delegació i l’opacitat” i ha apuntat com a clau de volta per fer efectiva la transparència “la implicació de la ciutadania”. 

L'exalcaldessa de Montcada i Rexach, Maria Elena Pérez condemnada a set anys d'inhabilitació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l'exnúmero dos del PSC, l'exdiputat Daniel Fernández i Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, juntament amb el seu germà, Francisco, a un any i quatre mesos de presó per un delicte de tràfic d'influències. A més, els obliga a pagar una multa de 60.000 euros i els inhabilita per exercir un càrrec públic durant quatre anys i mig a cadascun. La sentència declara provat que van col·locar a dit un exalt càrrec afí al PSC, Carmina Llumà, a l'Ajuntament de Montcada, l'any 2010.

L'exalcaldessa de Montcada i Rexach, Maria Elena Pérez, ha estat condemnada a set anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació. La sentència té el vot particular d'un magistrat i és la primera del gran "cas Mercuri" de corrupció a Sabadell, que encara s'investiga als jutjats.

Al judici, que va acabar el mes de gener passat, la defensa va demanar que s'anul·lessin les escoltes telefòniques que es van fer a l'exalcalde Manuel Bustos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid