Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Demanen als encausats en el cas de Montcada deixin els seus càrrecs

Sabadell Lliure de Corrupció considera que el diputat Daniel Fernández, l'alcaldessa María Elena Pérez i el regidor Francisco Bustos haurien de plegar per "respecte" als ciutadans

17/10/2014 Drets i Llibertats
La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix com a acusació popular en el cas Mercuri, ha celebrat a través d'un comunicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordeni obrir judici oral contra el diputat i exnúmero dos del PSC Daniel Fernández; l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos; l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; i el regidor de Sabadell Francisco Bustos.

La plataforma demana ara que els acusats que ocupen càrrecs electes, en aquest cas Fernández, Pérez i Francisco Bustos deixin els seus respectius càrrecs públics. Ho han de fer, asseguren, "per un mínim de dignitat, per respecte a la ciutadania i per complir els compromisos del seu propi partit". Manuel Bustos ja va plegar del tot el passat mes de juliol, quan va esclatar l'escàndol dels presumptes sobresous a la Federació de Municipis de Catalunya.

Obertura de judici oral

El Jutge instructor de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC, en el dia s'ahir va  donar a conèixer a les parts i a la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, la interlocutòria de la causa penal 2/2013, coneguda com a peça Montcada del cas Mercuri, en la qual ordena l’obertura de Judici Oral contra els senyors Daniel Fernández González, Manuel Bustos Garrido, Francisco Bustos Garrido i contra l’alcaldessa de Montcada i Reixac, la senyora María Elena Pérez García.

En la interlocutòria el Jutge indica a Daniel Fernández, Manuel Bustos i Francisco Bustos com a autors de fets que poden constituir un delicte de tràfic d’influències i de prevaricació per part de Maria Elena Pérez. Aquesta resolució és ferma i no hi cap interposar cap tipus de recurs. Les parts tan sols poden presentar escrits de defensa o de conformitat enfront les acusacions formulades pel Jutge.

A gairebé dos anys d’haver esclatat el cas Mercuri, la Plataforma considera molt positiu l’anunci d’obertura de judici oral, en el que la Plataforma podrà exercir com acusació popular -després d’haver dipositat 6.000 euros de fiança- amb la finalitat de col·laborar amb la justícia i depurar responsabilitats en el Cas Mercuri, en la lluita contra la corrupció.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid