Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
L'Assemblea de docents convoca una Marxa per l'educació "Fem passes pel futur"

Ha denunciat entrebancs legals i administratius que s'estan posant, però assegura que la iniciativa de la Marxa per l'educació continua i que es realitzarà el proper 25 d'abril.

26/03/2015 Educació
L'Assemblea de Docents vol acomiadar-se de la legislatura, que "tothom recordarà", amb una mobilització. Després de l'èxit de l'any passat, es prepara una nova marxa verda que tornarà a prendre els carrers de diferents pobles de Mallorca.(Inscripcions)

La marxa està convocada el dia 25 d'abril, començarà a les 10 del matí a l'Institut Berenguer d'Anoia, on es revisaran les inscripcions, i es donarà el sus al primer tram fins a Binissalem. El segon tram partirà de Binissalem fins a Consell, i el tercer arribarà a Santa Maria. El quart tram partirà d'aquesta localitat fins a Marratxí, passant pel Figueral. Finalment, el darrer tram recorrerà el camí fins a Palma.

Un cop a Palma, la marxa recorrerà l’Avinguda del Prínceps d’Espanya, la d’Antoni Maura, el carrer d’Aragó, el carrer del Prevere Rafel Barrera, el Carrer de l’Argelaga, el carrer de Miguel Fleta i el carrer de Jacint Verdaguer fins a arribar al Parc de les Estacions a les 18.00 hores.

Amb aquesta marxa els docents volen exigir el dret a un ensenyament en català i de qualitat i reivindicar el manteniment de l'escola com a servei públic. A més, volen donar a conèixer tot el que «hem perdut en matèria educativa els darrers anys i denunciar tot allò que durant la legislatura actual ha afectat de manera negativa l'àmbit educatiu». Durant la mobilització, l’Assemblea vol donar veu a experiències personals de diversos membres de la comunitat educativa que posen de manifest les pèrdues en educació dels darrers temps. A més amb aquesta nova marxa volen un canvi en les polítiques educatives per tal de recuperar drets fonamentals.

Denuncien entrebancs per celebrar la Marxa

Aquest dijous en roda de premsa, el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents ha denunciat els entrebancs legals i administratius que s'estan posant a la realització de la Marxa. Tot i així ha assegurat que la iniciativa continua i que es realitzarà el proper 25 d'abril.

"Avui reiteram que el 25 d'abril tornarà a haver-hi marxa per l'educació. Que aquesta marxa es comunicarà a la delegació del Govern i que treballadors de l'ensenyament, famílies, estudiants i la resta de la societat podrà tornar a caminar per les carreteres de Mallorca per acomiadar aquesta legislatura que no ha estat la de les autopistes de l'educació sinó més aviat la d'una muntanya russa sense manteniment" ha puntualitzat el Comitè.

També ha recordat que el12 d'abril de 2014 va tenir lloc la Marxa per l'educació. "Aquesta va ser un nou èxit de convocatòria de la comunitat educativa amb una activitat de caràcter lúdic i esportiu que tractava d'aplegar passes en mostra d'un compromís per l'Educació en majúscules. Aquell dia vam anunciar que durant la caminada s'havien donat 92 milions de passes i s'havien recorregut 72.000 km en un trajecte que partia d'Inca i que arribava a Palma"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid