Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment veïnal
La FAVB demana que l'Audiència Pública sobre turisme es faci a la Casa Gran
20/02/2015 Drets i Llibertats

L’Audiència Pública que se celebrarà el proper dimarts, 24 de febrer, està desbordant, per l’expectació suscitada als barris, les previsions de les entitats que varem sol·licitar-ne la convocatòria. Reunits ahir a la seu de la Favb representants de nombroses associacions veïnals (principalment dels Districtes més afectats pels impactes del boom turístic, des de Ciutat Vella fins a l’Eixample), plataformes i moviments (“Gràcia on vas”, Paral·lel, veïnatge del Raval i de la Rambla...), així com col·lectius professionals del sector turístic i, per descomptat, portaveus de CCOO, UGT o Ecologistes en Acció, la constatació fou unànime: hi ha un enorme i creixent interès popular al voltant d’aquesta cita que en fa un moment transcendent per a la ciutat.

En el debat sobre el model turístic està plantejat, de fet, el debat sobre la fesomia de Barcelona, sobre la seva justícia social i mediambiental, sobre la convivència en els seus barris... en un mot: està plantejat el debat sobre el model de ciutat que volem. I la gent n’és cada cop més conscient.

Ateses aquestes circumstàncies -i més enllà de l’aforament manifestament insuficient de la biblioteca Jaume Fuster-, tot aconsella que l’Audiència se celebri finalment a la Casa Gran, i així ho hem demanat a l’Ajuntament. Per dignitat i per respecte a la ciutadania. Tancar les portes de la seu més emblemàtica de la nostra vila a un acte deliberatiu que s’anuncia potent i participatiu seria devaluar l’Audiència i menystenir la paraula del veïnatge. Esperem que el govern municipal així ho entengui.

D’una altra banda, i per les mateixes raons, ens agradaria que l’Alcalde reconsiderés la seva anunciada decisió de no assistir a l’Audiència, l’única que se celebrarà en el decurs del seu mandat i la primera des de fa deu anys.

Podeu consultar en el següent enllaç la ponència i el decàleg de mesures que les entitats promotores de l'Audiència hem consensuat i que sotmetem a debat ciutadà

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid