Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Presentació Joves per la Terra a Calella

Mònica Pujadas, membre de la nova organització juvenil al Maresme va manifestar que era  molt important que els joves participessin a les eleccions al Parlament del 27 de setembre.

26/01/2015 Política

Dissabte passat,  Joves per la Terra es va presentar públicament a Calella. L'acte va tenir lloc  a la plaça de l’Església, on van col.locar algunes pancartes i cartells. La presentació va començar a les 18:15 amb una trentena d’assistents a l’acte. Tenien la intenció  que tothom que vingués pogués dir la seva i per aquesta raó van disposar les cadires en cercle per tal que tothom es veiés les cares.

En primer lloc es va explicar el perquè del naixement de Joves per la Terra. En aquest van explicar que havien  detectar que tant en el procés independentista, en el 9N com en la política en general, el jovent no hi està prou implicat. "Com a joves independentistes i revolucionaris tenim la necessitat d’implicar més el jovent en el procés independentista de Catalunya i a fer-lo partícip del moment històric", van remarcar.

També  es va dir que també hi havia "tot un seguit de problemàtiques juvenils arreu dels Països Catalans, com per exemple la crisi, l’atur juvenil o la immigració cap Europa de molts joves en cerca d’un futur millor. Amb el nostre col.lectiu també volem incidir en la política municipal i denunciar així la nul.la participació dels joves en la gestió dels pobles. N’és un exemple les festes majors dels pobles, monopolitzades pels ajuntaments o les discoteques com a model únic d’oci. En el cas de Calella hi ha nombroses problemàtiques laborals, el 50% del jovent està a l’atur i l’altre 50% treballa amb contractes temporals. La nostra organització també contempla les problemàtiques patriarcals, que també és una problemàtica local. Hi ha conductes juvenils que aguditzen les desigualtats entre gèneres, d’aquests fets se’n deriva que a Calella ja hi ha hagut nombroses víctimes a causa d’aquest tipus de violencia".

A continuació, van començar a parlar  les  línies de treball: "Som ferms defensors de la independència dels Països Catalans, ja que considerem que el lligam històric i cultural és vigent i l’única manera de sobreviure és la ruptura amb l’Estat Espanyol. Una altra línia de treball és la justícia social, és a dir, la socialització del patrimoni nacional per tal d’augmentar el nivell de vida i l’únic sistema econòmic viable actualment és el socialisme. Ens declarem ecologistes, ja que estem en lluita contra l’explotació destructiva del medi ambient, defensem un model socioeconòmic sostenible que no perjudiqui l’entorn natural. Lluitem per la igualtat de gènere. Ens declarem feministes, és a dir, en contra del sexisme. Treballem per una societat amb igualtat entre dones i homes sense discriminacions de gènere ni d’opció sexual. Totes aquestes línies les farem possible mitjançant el treball des del punt de vista juvenil per tal de convertir el jovent de l’Alt Maresme en un subjecte de canvi social".

Valora
Vídeos
[Joves per la Terra - Alt Maresme] Presentació a Calella (2015)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid