Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertats
Més de 500 persones a Maó rebutgen la "Llei Mordassa"

El missatge més aplaudit a la plaça: "Davant les lleis injustes l'únic camí és la desobediència. No tenim por ni massa que perdre".

11/01/2015 Drets i Llibertats

Mig miler de persones es van concentrar al migdia d'ahir  plaça Colón de Maó per mostrar el seu rebuig a la Llei de Seguretat Ciutadana que tramita el govern espanyol, més coneguda com a 'Llei Mordassa'.

La protesta, que havia estat convocada per una trentena d'entitats, entre ells tots els partits d'esquerres, els sindicats i diverses plataformes ciutadanes, va sofrir un lleu retard per la confusió que havia generat el canvi d'ubicació d'última hora amb l'objectiu que no coincidís amb l'acte festiu per als nens que l'Ajuntament de Maó havia programat a la Plaça Constitució.

Precisament amb esments a aquest canvi consensuat va arrencar un acte que va comptar amb la intervenció d'una de les portaveus de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), qui va denunciar que la normativa que vol aprovar el govern espanyol és "atemptat contra la llibertat d'expressió i contra la democràcia".

En aquest sentit, des de la PAH van assegurar que "la llei mordassa ja ha arribat a Menorca", fins i tot abans que entri en vigor, en al·lusió a la sanció rebuda per un membre de la plataforma per part de la direcció Insular de l'Estat: "Sembla que al senyor López-Cerón, (el delegat insular del Govern) li preocupa més que ens organitzem per lliurar escrits al jutjat sense comunicar-ho que les famílies que estem en risc de perdre la nostra llar. Complir la llei també és garantir el dret a l'habitatge i en aquesta tasca no li hem vist fer cap exigència".

Des de la PAH es van donar alguns exemples de les sancions que implica la Llei Mordassa: "Preveu sancions de fins a 600 euros per ocupar una sucursal bancària i de fins a 4.000 euros per parar un desnonament". El missatge més aplaudit a la plaça: "Davant les lleis injustes l'únic camí és la desobediència. No tenim por ni massa que perdre".

Resposta col·lectiva

Van ser paraules que van precedir al càntic d'himnes de la lluita antifranquista com el "Cant a la Llibertat" de Labordeta, el "Jo vinc d'un silenci" de Raimón o "L'Estaca" de Lluís Llach i a la lectura d'un manifest en què es va denunciar "el Govern espanyol per no considerar ciutadans a tots els que, davant la crisi del sistema i les seves retallades socials no baixem el cap, ens organitzem, lluitem i ens mobilitzem». L'advertiment va ser clar: "Si el Govern espanyol posa un preu individual a la protesta col·lectiva, la nostra resposta ha de ser encara més col·lectiva". La proclama final: «Violència és no arribar a final de mes»

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid