Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
Recta final de la campanya de micromecenatge d'ACPV
20/12/2014 Drets i Llibertats

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va iniciar a finals del passat mes de novembre una campanya de micromecenatge a Verkami per a recollir 50.000 € en 40 dies amb el lema “Cultura en Acció!”. A hores d'ara, l'entitat cultural ja ha recollit, quan falten dos dies per a la finalització del Verkami, un total de 49.660 €, per la qual cosa es pot dir que pràcticament ha aconseguit el seu objectiu.

L'entitat vol superar el nou intent d’ofegament econòmic que impulsa "un Govern espanyol autoritari i tancat al diàleg i la llibertat d’expressió" per mantenir la tasca de promoció de la llengua i la cultura, i com a instrument per la recuperació dels mitjans de comunicació en llengua pròpia i d’un projecte de País Valencià que podria començar a visualitzar-se el 25 d’abril de 2015.

45.000 euros de multa

El gener el Govern espanyol va informar ACPV que havia obert un expedient sancionador a  l'entitat a instàncies del Consell valencià per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, i els va obligar a tancar aquestes emissions sota l’amenaça que si no ho fein la multa podia arribar a ser d’un milió d’euros. Després de gairebé un any de recursos i alegacions, finalment el Ministerio els ha comunicat la resolució definitiva (vegeu adjunt): una multa de 45.000 euros, que l’entitat haurà de fer efectiva a Nadal.

Per això, ACPV s’ha vist obligada a preparar una campanya de micromecenatge per a recollir els diners necessaris per a poder pagar-la abans de Nadal i evitar l’embargament dels comptes de l’entitat.

Anul·lació de la multa per les emissions de TV3

Paral·lelament, ahir es va fer pública una sentència del Tribunal Suprem que anul·lava la multa anterior del Consell per les emissions de TV3. Una sentència, però, que no té conseqüències pràctiques. Primer, perquè des del punt de vista econòmic ACPV ha de pagar 45.000 euros a Nadal, i no saben per contra quan ens serà retornat l’import de la multa que el Suprem anul·la, ja que això depén del PP valencià, que no saben quan pagarà. Segon, perquè ACPV no pot reobrir les emissions, ja que el Consell no podia multar-los, però sí que ho podria fer el Govern l’espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid