Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
Demanen a Mercadona que abandoni el projecte d’enderrocar el Cinema Niza
12/12/2014

La Plataforma Recuperem el Niza, del barri de Sagrada Família de Barcelona, va lliurar dimecres passat una carta Mercadona i Cel Urbà per demanar-lis que abandonin el projecte d’enderrocar el Cinema Niza i ubicar-hi un establiment de 1.500 m2.

Els hi diuen que el seu projecte no és benvingut. "Ni el seu, ni el de la promotora, ni el de l’Ajuntament. Fa massa temps que patim els efectes negatius del turisme massiu al barri, de la manca d’equipaments i serveis públics, d’espais per a entitats i activitats socials.

També els hi fan saber que el cinema Niza és un referent d’un període important de la nostre recent historia i va tenir un paper actiu durant la “transició” postfranquista. L’any 1977, desprès de la dictadura, va acollir actes i mítings politics, com mítings de partits del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), del Partit Socialista de Catalunya - Congrés o d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va fer el seu IX Congrés. Aquell mateix any, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), pioner en la lluita pels drets LGTBI a l’estat espanyol, va fer un històric i multitudinari míting contra “Ley sobre peligrosidad i rehabilitación social”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid