Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment veïnal
Noves protestes a l'Eixample barceloní per aturar l'enderrocament del cinema Niza

Aquest divendres a les 19 hores, hi ha convocada una concentració davant del nou Mercadona al carrer Indústria entre Lepant i Padilla

27/08/2014 Territori

La plataforma veïnal Recuperem el Niza, que s’oposa a la instal·lació d’un Mercadona a l’antic cinema, ha convocat una nova mobilització per aquest divendres. Coincidint amb l'obertura d'un nou Mercadona al carrer Indústria entre Lepant i Padilla.

Cal recordar que el passat 10 de juliol, centenars persones ja van protagonitzar una concentració a les portes de l'antic cinema de la Sagrada Família per demanar que l'Ajuntament aturi el pla de reconvertir aquest espai en una gran superfície comercial i que s'assegui a negociar. Els veïns proposen convertir-lo en un equipament cultural.

La plataforma, impulsada per l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, es va constituir el 18 de juny amb l’objectiu de reivindicar l’espai. Hi participen un seguit d’entitats del barri, com Joves del Poblet, el Banc del Temps, l’Ateneu Popular de l’Eixample, la CUP (veure el comunicat), Arran, una cooperativa de consum així com treballadors del Mercat de la Sagrada Família.

El solar de l’antic cinema Niza es podria habilitar per a usos comercials i fer-hi un aparcament al subsòl. També permetria edificar-hi edificis residencials en les plantes sobre rasant. L’Ajuntament aclareix que la construcció de la superfície comercial comportaria l’obertura d’un nou interior d’illa a l’Eixample, que serà accessible des dels carrers del Rosselló i de Provença.

 

 

Valora
Vídeos
SALVEM EL NIZA
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid