Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
Neix la plataforma "Recuperem el Niza" a la Sagrada Família de Barcelona
07/07/2014 Drets i Llibertats

La Plataforma "Recuperem el Niza" neix per tal de donar resposta al projecte d’enderrocament de l’històric cinema i sala del ball del barri de Sagrada Família, així com la intenció d’ubicar-hi un gran supermercat de Mercadona, amb possibles places hoteleres al damunt.

En primer lloc s'oposen al projecte perquè el procés ha estat opac, tramitat d’esquenes al barri, i busca continuar amb la política de màxima explotació del turisme intensiu que ha superat el topall de saturació. Així mateix, considera que cal posar fre a aquest urbanisme opac i mercantilitzat per tornar a l’urbanisme social, construït a partir de la voluntats dels veïns i veïnes del barri. En aquest mateix sentit, destaca que amb les presses per tirar el projecte endavant -amb la connivència de l’Ajuntament- per tal d’evitar l’oposició popular, s’ha caigut en defectes formals importants que podrien arribar a suposar la nul·litat del procediment.

També rebutja, "un model de barri que ens està portant a una voràgine del turisme depredador", on la manca d’equipaments és flagrant (en educació, gent gran, espais culturals, etc.). Així mateix, volen deixar clar el nseu suport al comerç de barri, de proximitat, del mercat, front al model de les grans superfícies que l’ofeguen econòmicament fins a la desaparició. "Volem un barri viu, i per viure-hi, construir-lo entre tots i totes, i pensat pels seus veïns i veïnes".

Els membres de la plataforma volen un barri, una ciutat que estigui al servei de la seva ciutadania i no al servei d'interessos especuladors, "volem i treballarem perquè sigui el veïnatge que decideixi quin barri vol, quin futur vol per al Niza".

En aquesta línia impulsarà "un procés participatiu perquè les entitats i el veïnatge del barri debatem i acordem quin ha de ser el futur de l’espai, dels seus usos i del model de gestió".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid