Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
"Esquerres pel SíSí" crida a participar al 9-N per avançar cap a la República Catalana

"Necessitem un país nou, just i solidari, i la independència de Catalunya ha de ser el primer pas per desterrar la corrupció i les desigualtats"

03/11/2014 Política

El Casinet d'Hostafrancs ha quedat petit per aplegar l'acte central de la plataforma "Esquerres pel SíSí". L'organització ha hagut de demanar disculpes a les desenes de persones que s'han quedat fora, en el sentit que l'acte havia desbordat totes les previsions. 

L'acte ha estat conduït per l'actor Juanjo Puigcorbé i ha comptat amb la participació del diputat de la CUP David Fernández, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, l'impulsora del Procés Constituent Teresa Forcades, la diputada d'ICV Sara Vilà, el diputat d'EUiA David Companyon, l'advocat Jaume Asens de Guanyem Barcelona, l'exdiputat del PSC Toni Comín, Néstor Salvador del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Pau Llonch de la PAH, el metge i activista per una sanitat pública i de qualitat Guillem Picart, la mestra i activista per una educació pública i de qualitat Maria Oliver i la militant de la I-CSC Isabel Pallarès.

La nota musical l'han posat Marcel Casellas i Jordi Vinyoles tot fent unes gloses en la direcció de la categoria dels ponents per a la construcció d'un nou país de caire progressita, per les persones que omplien la sala com a còmplices de l'acte i que davant d'això s'havia de passar de les impugnacions Tribunal Constitucional i que malgrat que sempre votaven NO, en aquesta ocasió votarien SÍ i Sí.

Els 16 punts del manifest de la plataforma

En un format àgil, Puigcorbé ha anat desgranant en preguntes els 16 punts del manifest de la plataforma que els participants han anat responent per omplir-los de contingut en la direcció de tot allò que hauria assolir la futura República catalana, procurant no caure en els errors passat, tant en el procés com en futura Catalunya independent.

En aquesta línia, els ponents han assenyalat que la República Catalana Independent ha d'estar liderada per les classes populars. En un model de país que garanteixi el dret a un habitatge digne, l'ensenyament públic, integrador, de qualitat i en català, i una salut i sanitat pública d'accés universal, tot i remarcant el dret de totes les persones a decidir del seu propi cos.

A més a més, s'ha parlat de sobirania energètica, del control dels recursos naturals i una economia ecològica. Així com d'un model de país que cohesionat amb les infraestructures inetegrades i equilibrades.

Pel que fa al marc de relacions laborals, s'ha apuntat per un nou model sindical molt més transparent i molt més democràtic per poder transformar les relacions laborals. Tot recordant que la terra és per qui la treballa. També s'ha apostat per una economia productiva i solidària al servei de les persones, però recordant que els conceptes de democràcia i capitalisme són contradictoris.

Països Catalans

Puigcorbé ha demanat al director de Vilaweb Vicent Partal, que es trobava entre el públic, que fes una pregunta. Partal ha aprofitat l'ocasió per preguntar, com a valencià, quina seria la relació d'una Catalunya independent amb la resta dels Països Catalans.

Pau Llonch ha contestat que Catalunya és el territori que està millor situat per assolir la seva plena sobirania. Tot i així ha remarcat que els lligams que s'han generat a tota la nació es potenciarien. Així com també s'incrementaria la solidaritat perquè els diversos terrioris de la nació catalana vagin assolint la seva pròpia independència per a anar configurant la reunificació des d'un perspectiva confederal.

Crida a la participació

Néstor Salvador ha tancat l'acte fent una crida a la participació i a votar Sí-Sí per a la independència per viure en un país més just i solidari, tot dient que el poble andalús dóna tot el seu suport el procés que està vivint el poble treballador català pel seu alliberament nacional i social.

Prèviament, Puigcorbé, ha fet una primera intervenció fent una crida a la participació el proper diumenge “anirem a votar. Si ens impugnen, posarem una denúncia a l’Estat espanyol i si plou, durem paraigües”.

Esquerres pel SíSï

“SÍSÍ, construïm el 9 país! Democràcia, llibertat i justícia social”. Amb aquest lema es va presentar fa ara un mes a la seu del CIEMEN de Barcelona la plataforma "Esquerres pel SíSí [pàgina webTwitter], una iniciativa que pretén esdevenir un punt de trobada de totes les entitats i organitzacions d'esquerres en la defensa del doble sí al referèndum del 9 de novembre.

La campanya ja aplega una cinquantena llarga d'organitzacions, entitats i sindicats tals com ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent, En Lluita, el SEPC, l'MDT i una vuitantena de persones a títol individual, entre les quals hi ha els diputats Joan Tardà (ERC), David Companyon i Sara Vilà d'ICV-EUiA i David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet de la CUP.

Valora
Vídeos
Cant dels segadors puny amunt a l'acte d'esquerresxsisi al Casino d'Hostafrancs
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid