Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Manuel Delgado a Sant Cugat: "L'independentisme sempre ha estat anticapitalista"

Delgado va fer una crida des de Sant Cugat a l'acte de la CUP a participar activament el 9N amb afirmacions com "El que està clar és que el 9N no et pots quedar a casa"

26/10/2014 Política

La xerrada-debat organitzat per la CUP Sant Cugat sobre el procés sobiranista va comptar amb la intervenció de l’antropòleg i històric militant d’esquerres (PCC-EUiA) Manuel Delgado i l’historiador i regidor de la CUP a Molins de Rei, Albert Botran, i va ser presentat per Ramon Piqué (professor, activista i membre de la CUP de la Floresta). L'acte es va realitzar al Casino de la Floresta.

Delgado va ser convidat per la CUP al debat "Quin paper hi juguen l'esquerra i els moviments socials en el procés sobiranista", acte en què va defensar l'origen anticapitalista de l'independentisme. Delgado també va fer una crida a participar activament el 9N amb afirmacions com "El que està clar és que el 9N no et pots quedar a casa."

El digital Cugat.cat recull una crònica de l'acte en que reprodueix una entrevista i afirmacions de Delgado sobre diversos aspectes, com l'emergència de Podem en el panorama estatal: "Des del punt de vista dels interessos del govern espanyol, Podem seria una de les darreres trinxeres per poder somiar, perquè seria un somni, amb una divisió de les classes populars en funció del sobiranisme."

L'antropòleg també va defensar que "L'independentisme és transversal, hi ha un d'esquerres i un de dretes, igual que hi ha un espanyolisme de dretes i un d'esquerres", així com que "El procés sobiranista pot existir sense una presència activa de l'esquerra, però serà un procés de dretes i al servei de les classes dominants."

Altres afirmacions de Delgado que recull aquest mitjà són la idea que '"A Catalunya el nacionalisme històricament ha estat vinculat a la dreta. En canvi, l'independentisme sempre ha sigut marxista i que "Els nous moviments vulguin o no s'hauran de posicionar sobre el procés sobiranista'.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid