Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Tots els grups menys el PP i C's condemnen l'exhibició feixista al Parlament

CIU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP exigeixen que el PP, que ha estat qui ha convidat els individus feixistes, condemni aquesta actuació de forma clara i contundent

29/10/2014 Política

Tots els grups del Parlament menys el PP i C's han condemnat la salutació feixista que ha efectuat aquest dimecres un individu present la tribuna de convidats de la cambra catalana.

CIU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP han signat un comunicat conjunt on condemnen els fets, protagonitzats per un dels convidats del Partit Popular que ha realitzat la salutació romana al crit de “Viva España”.

La provocació ha tingut lloc després que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, expulsés quatre individus de la tribuna de convidats que s'han dedicat a aplaudir i a cridar cada vegada que intervenien els diputats del PP o de Ciutadans. 

Els grups demanen que el Govern i la Mesa del Parlament prenguin mesures

Els grups catalans remarquen la seva indignació i rebuig a aquesta exhibició de simbologia feixista. En el comunicat conjunt assenyalen la seva preocupació i demanen que no sigui un episodi insignificant i que tant el Govern de la Generalitat com la Mesa del Parlament prenguin les mesures oportunes.

Així mateix, exigeixen que el grup del Partit Popular, que ha estat qui ha convidat aquests senyors al Parlament, condemni aquesta exhibició feixista "de forma clara i contundent".

"Manifestem el nostre malestar i la nostra intranquil·litat per la proliferació d’agressions i exhibicions feixistes al carrer i a les institucions arreu d’Europa i fem una crida a la societat i als partits polítics per continuar treballant en espais unitaris com ho és Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya per eradicar el feixisme", han afegit.

Membres d'extrema dreta

L'autor de la salutació feixista es diu Miguel Bosch i és membre de l'espanyolista Movimiento 12 de Octubre. D'altra banda, l'acompanyant que l'ha aplaudit és Francisco Ribas, promotor de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe de Cataluña. Ribas serà el cap de llista del PP a Tona a les properes eleccions municipals.

També hi havia una dirigent de l'ultradretà Vox, Ariadna Hernández, vinculada al neofeixista Casal Tramuntana i persona molt unida a Alberto Sánchez, regidor de la xenòfoba Plataforma per Catalunya a l'Hospitalet del Llobregat i impulsor del Tramuntana.

Miguel Bosch ha explicat que ell pertany al moviment 12 de Octubre i ha arribat a dir que el Govern "ensinistra políticament" els nens a les escoles. Bosch ha assegurat que volia desplegar una pancarta però no li ho han permès.

Convidats per la diputada del PP María José Garcías Cuevas

El grup d'ultradretans ha accedit al Parlament acreditats pel PP. En concret, han estat convidats per la diputada del PP María José García Cuevas, resident a Porqueres (Pla de l'Estany), ha estat qui les ha convidat a la tribuna de convidats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid