Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Pren forma una candidatura rupturista a Tarragona
23/10/2014 Política

Dissabte passat, una cinquantena de persones es van trobar a l'IES Martí i Franquès durant tot el dia per debatre al voltant d'una possible candidatura rupturista per al proper mes de maig de 2015. Les conclusions, múltiples i diverses, fan referència tant als eixos temàtics com a l'essència del que ha de ser i com hauria de funcionar aquesta nova proposta. A la cita, que va ser una trobada de persones, no d'organitzacions polítiques, hi van acudir membres de diferents moviments socials de la ciutat amb un espectre ideològic molt ampli.

Així, doncs, al matí tres grups es van simultaniejar per fer una diagnosi de la situació actual i buscar propostes en la cultura, el model productiu, les polítiques de transparència, la mobilitat, la desigualtat social i els moviments a la ciutat. Un cop exposades les conclusions en comú, va ser el torn del dinar popular, que va refermar la idea inicial de la Crida Popular Municipalista: fer que gent molt diversa es trobés i compartís debats i reflexions, conèixer-se i trobar punts en comú.

Ja a la tarda, van concretar els mecanismes de funcionament però sobretot els objectius i el sentit d'una candidatura d'aquestes característiques. Hi va haver acord en què cal veure el fet de ser presents al consistori com un mitjà i no com una finalitat. També, que cal ser coherents amb els criteris d'horitzontalitat i assemblearisme, i desenvolupar sobretot les tasques de denunciar allò que l'Ajuntament no està fent a favor de les classes populars, controlar l'acció de govern i fer sobretot una tasca propositiva important. Aquests tres eixos serien els mateixos en cas de guanyar les eleccions i esdevindre govern, ja que la dinàmica inherent de les institucions faria que calguessin mecanismes d'autocontrol. Coincidien també en el fet que no té sentit cap candidatura que no tingui un poble organitzat i mobilitzat al darrere que empenyi qui està al capdavant.

Les conclusions dels debats es penjaran al web durant els propers dies, i es podran consultar de cara a properes jornades de la Crida Popular Municipalista. Tal com estava previst, aquest va ser el primer pas d'un procés participatiu que va per llarg per tal de poder gestionar la diversitat ideològica i la creació de confiança i crear un projecte comú entre totes les sensibilitats rupturistes de la ciutat més enllà dels partits polítics institucionals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid