Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
"Crida per Badalona" per configurar una candidatura ciutadana

El manifest recull adhesions d'activistes de diferents moviments polítics, socials i culturals | Es convoca a un acte públic de presentació el dimecres 29 al Centre Cívic La Salut

23/10/2014 Política

Un grup promotor, format per gent activista de diferents moviments polítics com el veïnal, juvenil, sindical, l'esquerra independentista, el 15M i cultural, porten setmanes trobant-se i redactant un manifest que serveixi de crida a conformar una candidatura d'esquerres per a les properes municipals de Badalona al maig del 2015.

Les persones que formen el grup promotor prenen com a referent el procés de confluència que s'està donant a altres municipis del país, i troben que Badalona està òrfena encara d'una candidatura d'aquest tipus. Han sorgit en els últims mesos algunes iniciatives en aquest sentit, però encara insuficients i sense la força inicial que reclama una candidatura rupturista com la que es vol iniciar.

El manifest inclou 10 punts programàtics entre els que destaca la municipalització de serveis, una auditoria ciutadana del deute, garantir la transparència, reduir el nombre de càrrecs de confiança i construir la República Catalana des del municipi. També es fa esment a aspectes organitzatius de com s'hauria d'articular aquesta candidatura: oberta a tothom (persones, moviments i organitzacions), dotar-se d'un codi ètic i no dependre de professionals de la política.

Tant els promotors com els signants convoquen a una roda de premsa el proper dimecres 29 d'octubre a les 19.00h al centre cívic La Salut, seguit d'un acte públic a les 19.30h on es presentarà el manifest i es comptarà amb parlaments de gent reconeguda de la ciutat i d'altres candidatures, similars a la que es vol impulsar, de la resta del país. En aquest acte públic es convocarà a una assemblea fundacional per la segona setmana de novembre.

El manifest el podeu trobar a la web, i allà s’anirà informant del ritme d’adhesions i altres notícies que es vagin donant.

Persones promotores:
Quim Cornelles Fernàndez, educador social
Francesc Duran, educador TIC
Toni Esteban Carrillo, periodista/historiador
Rita Martin, dissenyadora gràfica
Núria Moreno, educadora
Alfonso Moya Cachinero, sindicalista
Edu Ramos Rodríguez, tècnic informàtic
Núria Renau, tècnica de laboratori
Laia Sabater, consultora social
Jose Téllez, dissenyador gràfic

Primers signants:
Maria Cané, psicòloga feminista
Toni Domènech, programador informàtic
Estela Fernández, educadora i activista feminista
Toni Flores, activista veïnal
Candelaria González, infermera i sindicalista
Francisco Javier Ibañez, funcionari públic
Julià de Jòdar, escriptor
Lluís Marco, actor
Josep Soler, metge activista veïnal
Andreu Solsona, actor i ex-director Teatre Zorrilla
Josep Poveda, periodista

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid