Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
El Poblenou del Delta esdevè un poble groc per a reivindicar un país nou
12/10/2014 Política

ARA ÉS L’HORA ha pintant de groc aquest cap de setmana la localitat de Poblenou del Delta (Montsià) com a part de les accions de la iniciativa ‘País groc’ que pretén tenyir tots els racons del país del color de la campanya unitària pel Sí a la independència en la consulta del 9N. ARA ÉS L’HORA vol associar el groc a la democràcia, la consulta i la llibertat.

Les presidentes d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Muriel Casals i Carme Forcadell, al costat de centenars de voluntaris, han participat en l'acció dominical amb músics, pintors, il·lustradors, historiadors o escriptors com Lluís Llach, Sergi Mateu, Miquel Gelabert, Roser Amills, Agustí Alcoberro o Anthony Garner en una jornada dedicada especialment al món de la cultura. En aquest sentit, l'escriptor Andreu Carranza ha llegit un manifest del sector per a reclamar un país nou que valori la seva riquesa, talent i diversitat cultural i s'ha elaborat un mural amb la inscripció "Vull: Un país amb una cultura viva #SíoSí".

En el transcurs de l'acte central de la jornada, Carme Forcadell ha reclamat "unitat" als polítics per a "vèncer tots junts els obstacles que posa l'Estat". Forcadell ha recalcat que "els partits es van comprometre a fer una consulta amb una data i una pregunta" i ha recordat que des de la societat civil "ajudem" però són els polítics els que "han de complir el seu compromís amb els catalans". Muriel Casals, per la seva banda, ha reclamat "que se'ns reconegui el dret a votar" davant "la negació de les institucions polítiques espanyoles" i ha recordat que "fem campanya pel sí, però també fem campanya per la democràcia i el dret a votar".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid