Corrupciķ
Demanen als encausats en el cas de Montcada deixin els seus cārrecs

Sabadell Lliure de Corrupció considera que el diputat Daniel Fernández, l'alcaldessa María Elena Pérez i el regidor Francisco Bustos haurien de plegar per "respecte" als ciutadans

17/10/2014 Drets i Llibertats
La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix com a acusació popular en el cas Mercuri, ha celebrat a través d'un comunicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordeni obrir judici oral contra el diputat i exnúmero dos del PSC Daniel Fernández; l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos; l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; i el regidor de Sabadell Francisco Bustos.

La plataforma demana ara que els acusats que ocupen càrrecs electes, en aquest cas Fernández, Pérez i Francisco Bustos deixin els seus respectius càrrecs públics. Ho han de fer, asseguren, "per un mínim de dignitat, per respecte a la ciutadania i per complir els compromisos del seu propi partit". Manuel Bustos ja va plegar del tot el passat mes de juliol, quan va esclatar l'escàndol dels presumptes sobresous a la Federació de Municipis de Catalunya.

Obertura de judici oral

El Jutge instructor de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC, en el dia s'ahir va  donar a conèixer a les parts i a la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, la interlocutòria de la causa penal 2/2013, coneguda com a peça Montcada del cas Mercuri, en la qual ordena l’obertura de Judici Oral contra els senyors Daniel Fernández González, Manuel Bustos Garrido, Francisco Bustos Garrido i contra l’alcaldessa de Montcada i Reixac, la senyora María Elena Pérez García.

En la interlocutòria el Jutge indica a Daniel Fernández, Manuel Bustos i Francisco Bustos com a autors de fets que poden constituir un delicte de tràfic d’influències i de prevaricació per part de Maria Elena Pérez. Aquesta resolució és ferma i no hi cap interposar cap tipus de recurs. Les parts tan sols poden presentar escrits de defensa o de conformitat enfront les acusacions formulades pel Jutge.

A gairebé dos anys d’haver esclatat el cas Mercuri, la Plataforma considera molt positiu l’anunci d’obertura de judici oral, en el que la Plataforma podrà exercir com acusació popular -després d’haver dipositat 6.000 euros de fiança- amb la finalitat de col·laborar amb la justícia i depurar responsabilitats en el Cas Mercuri, en la lluita contra la corrupció.