Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Solidaritat amb els dos joves encausats per "injuriar la Corona" espanyola

El judici se celebrarà el 2 d’octubre de 2014 a Madrid. Poden ser condemnats a pagar 10.800 euros (21.600 euros entre tots dos) als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants. Si no paguen, seran condemnats a 6 mesos de presó.

25/09/2014 Drets i Llibertats
Guifré Peguera, Xavier Safon-tria, David Fernàndez i Mireia Caldés Guifré Peguera, Xavier Safon-tria, David Fernàndez i Mireia Caldés

El diputat al Parlament David Fernàndez ha defensat els joves maresmencs Jordi i Guifé, encausats per cremar una foto del rei d'Espanya, i ha considerat el judici contra els dos independentistes a l’Audiència Nacional com un acte de "persecució i criminalització". També ha definit el rei Juan Carlos I de Borbón com “un rei infestat de corrupció, amb 1.800 milions d'euros de fortuna no declarada segons el New York Times, vinculat a les comissions del petroli...” i ha afegit que “cremar una fotografia seva sembla més una obligació ètica que qualsevol altra cosa".

Mireia Caldés en nom de l’organització Alerta Solidària i Xavier Safont-tria en nom de la CUP, també han expressat mostres de solidaritat amb els dos independentistes i han definit el judici com a eina política i repressiva de l’Estat en contra del procés sobiranista català.

Guifré Peguera, en nom seu i d’en Jordi, ha agraït el suport rebut i ha recordat que l’acció simbòlica es va fer a cara descoberta en el marc de la llibertat d’expressió, i que no se'n penedeixen.

La campanya solidària "Cremar una foto no és delicte" organitza un autocar per acompanyar els dos joves a l'Audiència Nacional de Madrid el dijous 2 d'octubre. El preu del viatge són 20€: inscripcions aquí.

L’11 de setembre de 2013 les organitzacions de l’esquerra independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) van fer una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”. Durant el transcurs de la manifestació uns joves van desplegar un llençol gegant amb la imatge del Rei d’Espanya i li varen calar foc. L’acció va ser fotografiada per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, que van identificar aleatòriament a dos joves: en Guifré i en Jordi. Poc després, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va obrir diligències per un delicte d’injúries a la Corona.

S'ha fet una crida ciutadana a solidaritzar-se amb aquests dos joves, mitjançant col·laboracions econòmiques, adhesions al manifest de suport (http://ararepublica.wordpress.com/suports) o bé  acompanyant-los a Madrid amb el bus solidari el proper 2 d’octubre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid