Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judici polític a l’Audiència Nacional contra dos joves del Maresme per cremar la foto del Rei

ELS FETS

El matí del passat 11 de setembre de 2013 les organitzacions de l’esquerra independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) van fer una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”.

Durant el transcurs de la manifestació uns joves van desplegar un llençol gegant amb la imatge del Rei d’Espanya i li varen calar foc.

L’acció va ser fotografiada per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, que van identificar aleatòriament a dos joves: en Guifré i en Jordi. Poc després, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va obrir diligències per un delicte d’injúries a la Corona.

ACUSACIÓ: INJÚRIES A LA CORONA

El judici se celebrarà el 2 d’octubre de 2014 a Madrid. Poden ser condemnats a pagar 10.800 euros (21.600 euros entre tots dos) als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants. Si no paguen, seran condemnats a 6 mesos de presó.

CREMAR UNA IMATGE DEL REI, DELICTE O PROTESTA LEGÍTIMA?

El Regne d’Espanya és un estat imperialista i classista que criminalitza la dissidència i imposa un marc normatiu (Constitució espanyola 1978) cada cop més restrictiu. Nega qualsevol llei que no sigui la seva llei, limita la crítica i el dret de protesta i aplica una repressió implacable contra les persones desafectes.
Protestar i desobeir les lleis espanyoles no va contra la democràcia, ans al contrari, referma el progrés social i la pròpia democràcia.
Per a combatre la crisi econòmica, les retallades de drets socials i laborals o la involució de drets democràtics i llibertats nacionals, cal desbordar la legalitat existent.

El Rei d’Espanya és el Cap de l’Estat i de les Forces Armades, i el màxim símbol de la unitat espanyola. Està blindat legalment, no és responsable i és intocable. Representa una institució antidemocràtica: la Corona, que mai ha estat votada i va ser col·locada de la mà del Dictador Francisco Franco. La família reial espanyola s’ha enriquit mitjançant els tractes de favor i la corrupció.

Segons la legalitat espanyola, cremar una imatge del Rei d’Espanya és un delicte.

En canvi, si Espanya fos un sistema democràtic de debò, hauria d’emparar les expressions de crítica i de protesta, perquè en democràcia les opinions polítiques mai poden constituir un delicte.

GUIFRÉ I JORDI, NO ESTEU SOLS!

En Guifré i en Jordi són dos joves estudiants que militen a l’esquerra independentista i estan molt implicats en el teixit associatiu del Maresme. Han estat citats a judici a l’Audiència Nacional, a Madrid, el 2 d’octubre de 2014, acusats d’injuriar la Corona espanyola.
En Jordi no va participar directament en l’acció, però va ser identificat fotogràficament per la policia i imputat com a presumpte autor de la crema. En Guifré, en canvi, ha assumit la seva participació en l’acció, emmarcada en el rebuig a la Corona espanyola i en la defensa d’una República Independent dels Països Catalans.

NO TENIM REI, NI EN VOLEM!

El judici contra en Guifré i en Jordi forma part de l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el referèndum del 9N i el procés independentista català. És un judici polític, que pretén arraconar i criminalitzar l’independentisme d’esquerres i combatiu, per facilitar una sortida pactada entre les oligarquies.


Nosaltres abjurem de qualsevol compromís i submissió amb el Regne d’Espanya, i ens comprometem a defensar a totes aquelles persones que lluiten per la independència i el socialisme.

Convidem a totes les pesones i entitats a col·laborar amb la campanya de suport als dos joves represaliats:

Manifest

Facebook
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid