Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP
La CUP davant la querella contra la nissaga Pujol

Els òrgans assemblearis de la CUP decidiran properament si s'adhereixen a la querella, un cop debatuda, estudiada i analitzada

02/09/2014 Política
Logotip de la CUP-AE Logotip de la CUP-AE

En relació a la querella que es fa publica avui, la CUP vol recordar que, divendres passat, ja va celebrar i felicitar el moviment veïnal de Barcelona i Catalunya (FAVB i CONFAVC) per haver pres la iniciativa de personar-se com a acusació popular, tot exercint l'autotutela del bé comú i els drets col·lectius davant les dinàmiques de saqueig de país protagonitzades per la nissaga Pujol. 

La CUP, certament i en els darrers dies, ha estat convidada a signar la querella presentada avui per Guanyem i Podemos –amb el suport d'altres espais polítics–, però el poc temps material per debatre-ho i decidir-ho, sense haver-ne conegut el contingut prèviament, ho ha impossibilitat. Agraint la invitació, els òrgans assemblearis corresponents decidiran properament si s'adhereixen a la mateixa, un cop debatuda, estudiada i analitzada.

Fer net i arribar fins el final

El diputat de la CUP, David Fernàndez, que serà present a la roda de premsa d'avui, ha declarat que el  “que el cal és anar fins al final i fer net, atès que és tota l'estructura institucional la que trontolla i que allò que cal discernir és tota la cadena delictiva de complicitats i encobriments dels darrers 30 anys d'un règim que s'esgota, i que ha desvetllat un mateix patró de conducta de les elits catalanes i espanyoles”. Fernàndez ha recordat que el paper de les acusacions populars –com la del Cas Palau– és clau per a evitar dinàmiques de laxitud i dilacions i per barrar el pas a la impunitat. Per la CUP, el cas Pujol, “no té res a veure amb el procés cap a la independència accelerat a partir del 2012, sinó directament, amb el règim de la transició política nascut el 1978: la corrupció no és del sistema, ha estat el sistema”. Afegint que “allò cabdal no és que els ho sabien ho facin públic ara, sinó i fonamental, que tot el sabut és radicalment cert”.

En el mateix sentit ha recordat que la CUP forma part, actualment, de diverses acusacions populars que reforcen la lluita contra la impunitat de la corrupció, entre les quals, les vinculades al Cas Mercuri, el Cas Catalunya Caixa o el Cas Innova. Precisament, aquests dies la formació independentista enllesteix el recurs contenciós-administratiu que pretén suspendre cautelarment l'adquisició a preu de saldo de Catalunya Caixa per part del BBVA. I, en els propers dies, redoblarà els esforços per aconseguir forçar una Comissió d'Investigació sobre Frau Fiscal, que segons les estimacions més aproximades té un volum anual de 16.000 milions d'euros anuals a Catalunya. A més, ha demanat a la Comissió d'Afers Institucionals les compareixences del conseller Felip Puig –en relació al cas Pujol–, dels responsables de la Federació Catalana de Municipis –on hi ha implicats quadres de gairebé tots els partits– i dels gerents del Fòrum 2004 de les Cultures, en la comptabilitat del qual la Sindicatura de Comptes ha detectat nombroses irregularitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid