Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixismes
Cardedeu: agressió ultra i denuncia per "prohibir" la bandera espanyola

Ahir Cardedeu va tornar a ser notícia per la tensió política amb l'espanyolisme: uns agressors feixistes de DN van intimidar el poble, el mateix dia que es coneix que aquest partit ha denunciat l'alcaldessa al jutjat d'instrucció de Granollers per no penjar la rojigualda

14/09/2014 Política

Ahir es va conèixer la nostícia, a través de les xarxes socials, que un desena de membres i simpatitzants dels grup feixista Democràcia Nacional (DN) van fatxendejar per Cardedeu, intimidant els vilatans. Els agressors feixistes van trencar els vidres del Casino Popular i van amenaçar diverses persones.

La desfilada del grup de feixistes va culminar amb amb l'arribada d'una ambulància per atendre un dels joves del grup de DN, que va resultar ferit accidentalment per ell mateix, segons s'assenyalava al Twitter.

Cardedeu s'ha situat com l'epicentre de les friccions entre el moviment independentista i l'espanyolisme ultra en els darrers mesos: en destaca els estira i arronses pel mural independentista, la denúncia i el victimisme per part del PP d'aquesta ciutat que va acusar els trabucaires de simular un afusellament, i les anteriors desfilades de membres de DN pels carrers de Cardedeu. Ara afegeixen més llenya al foc.

Denúncia per "ofensa o ultratge al més destacat i sublim símbol"

Aquest 13 de setembre semblava predeterminat perquè el grup Democracia Nacional generés soroll i trencadissa a la població del Vallès Oriental. El mateix dia el grup feixista havia presentat una denúncia davant del jutjat d'instrucció de Granollers; la denúncia per haver "prohibit" l'exhibició de banderes espanyoles durant la Diada està adreçada a l'alcaldessa de Cardedeu, la membre de la coalició CiU Calamanda Vila. La denúncia també inclouel cap de la policia local.

Durant la jornada de l'Onze de Setembre Ana Castillo, delegada del grup feixista DN, es va plantar al Parc Pompeu Fabra de Cardedeu junt amb una tropa d'ultres, brandant banderes espanyoles. El fet que la policia local fes marxar el grup d'ultradretans que no comptaven amb permís governatiu i plantejaven una situació de risc ha originat la denúncia que, segons els responables de DN constitueix "una ofensa o ultratge al més destacat i sublim símbol d'Espanya.". Després d'aquesta situació Ana Castillo ha demanat ajuda al President Rajoy i al CNI via facebook "Desde aquí animar a los servicios del CNI a seguir controlando todos los movimientos que se hagan en Cardedeu y a los simpatizantes de BILDU que hay en Cardedeu, donde Bildu en las pasadas elecciones sacó 36 votos.".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid