Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Els encausats pel mural de Cardedeu rebutgen la sentència

Les vuit persones condemnades rebutgen totalment la sentència en una roda de premsa davant del mural. denuncien el caràcter polític i un pressupost d'ADIF de reparació "exageradament inflat"

04/05/2014 Drets i Llibertats

Els encausats per haver pintat el mural van fer una roda de premsa el passat divendres, davant mateix del mural pintat anteriorment, per explicar públicament la seva postura sobre una condemna que els declara responsables d’una falta "per deslluïment de béns immobles", amb una pena de quatre dies de localització permanent i una indemnització a ADIF de 7.640,40 euros.

El independentistes condemnats es consideren "tan innocents com les més de 300 persones que van participar en la repintada del mural de l’estelada."

A la roda de premsa van exposar que la sentència s'ha realitzat "des d'un punt de vista polític i no jurídic”. I que l'argument per condemnar-los ha consistit en un "eufemisme que ha trobat la justícia de l’Estat per condemnar i perseguir un cop més l'expressió pública d’una determinada ideologia política, en aquest cas, la independentista."

Davant dels mitjans van rebutjar la condemna que els obliga a indemnitzar ADIF amb 7.640,40 euros: perquè reafirmen que es consideren innocents i consideren que no han d’indemnitzar a ningú, i encara menys a ADIF, que des fa més de 30 anys manté el mur abandonat, i que ha estat pintat moltes altres vegades sense represàlies judicials. També van explicar que consideren el pressupost de 8.478 euros que va presentar ADIF durant el judici d'"exageradament inflat", ja que recollia fins vuit dies de feina per a dos pintors a un preu de feina tres vegades superior als preus del sector i amb una quantitat exagerada de pintura.

La campanya de solidaritat amb els encausats (que utilitza l'eslògan  “Jo també hi era”) ha fet públic un manifest en relació a la sentència pel cas del mural que ha penjat a la revista digital correstel i ha programat un calendari d’actes del mes de maig on destaquen l'acte d'avui a les 20.00h al Tarambana i el de dimecres dia 14 a les 19.30h a la Textil Rase de Cardedeu (ANC Cardedeu). A més a més, qui ho desitgi es pot adherir al manifest de suport als denunciats.

Delació d'un regidor del PP

El jutjat d'Instrucció número 3 de Granollers va condemnar els vuit autors del mural independentista de Cardedeu (Vallès Oriental) a pagar 7.640 euros a ADIF i a quatre dies de localització permanent per una falta de deslluïment de béns immobles.

Segons la sentència, el jutge considerava provat que les vuit persones van pintar sobre un mural "de domini privat" sense l'autorització d'ADIF, que és el propietari. El processament provenia de la denúncia que va interposar el regidor del PP de Cardedeu Jaume Gelada contra els pintors del mural.

La polèmica sobre el mural va provocar el trencament del pacte de govern que CiU mantenia amb el PP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid