Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Tres anys de la mort de l'independentista gracienc Josep Mayoral

Avui es compleixen 3 anys de la mort de Josep Mayoral, militant independentista conegut perquè va ser processat i detingut el 2002 per ordre de l’Audiència Nacional, acusat de pertànyer a un escamot que suposadament cremava caixers automàtics, una causa de la qual van sortir absolts els tres independentistes coneguts com els "Tres de Gràcia".

19/08/2014 Política

Mayoral, gracienc de 27 anys, va morir en un accident de trànsit, quan una camioneta ha embestit la motocicleta que conduïa. La seva mort es va produir en plenes festes populars de la Vila de Gràcia el 2011, raó per la qual les festes de la Vila es van tenyir de dol i es van aturar algunes activitats de les festes populars.

En senyal de dol, i pel fet que Mayoral participava des fa anys en la comissió de diverses festes populars de Gràcia, es van suspendre les activitats festives al carrer Sant Pere Màrtir, on participava habitualment. Mayoral havia estat membre de l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG).

Militància independentista i els "Tres de Gràcia"

El qui fou militant de l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) i d'altres col.lectius populars ha estat recordat avui a les xarxes socials i en diversos indrets de les Festes de Gràcia. En memòria d'aquest jove militant es va triar el lema "Seguim, seguirem: Va per tu, Josep!", per il·lustrar alguns cartells i per als actes de comiat i memòria que es van realitzar els anys anteriors.

 Mayoral era una persona molt coneguda en el moviment independentista i entre els col.lectius contestataris de Gràcia, especialment perquè va ser processat i detingut el 2002 per ordre de l’Audiència Nacional espanyola, acusat de pertànyer a un grup de joves que suposadament cremava caixers automàtics, una causa de la qual van sortir absolts els tres independentistes coneguts com els "Tres de Gràcia."

El grup muscial KOP avui apuntava al seu perfil de Facebook un recordatori per Mayoral: "Avui ens hem tornat a ajuntar, ja saps un altre KOP de part dels bons i fins la mort, com deia l'Ovidi. Allà a on estiguis o deixis d'estar, nosaltres seguim i seguirem, fins la victòria sempre, Jusep!!! SEMPRE AL NOSTRE COR!!!!"

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid