Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Més de 26.000 signatures en contra del Bulli Foundation de Ferran Adrià

Manifesten que el nou complex hauria de trobar una ubicació fora del Parc natural del Cap de Creus

02/08/2014 Territori

Més de 26.000 persones s'han sumat a la campanya iniciada per la ciutadana, Carolina Sanpera, a Change.org sol·licitant al Parlament que eviti la creació d'una llei a mesura per construir el projecte del Bulli Foundation de Ferran Adrià al Cap de Creus.

En la seva petició, recorda que el parc natural és un espai protegit i "un llegat per a les generacions futures" i que per això, el nou complex del Bulli Foundation "hauria de trobar una altra ubicació fora del parc". La campanya, que demana al Parlament que no faci una llei exprés i que mantingui la protecció del Parc Natural Cap de Creus, ha aconseguit el suport de més de 30 organitzacions ecologistes, a més del nombre de signatures.

Cal recordar que el passat 14 de juliol el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC (núm. 6663) “l'avantprojecte de Llei per la qual es declara d'interès públic el projecte elBulli1846”, acompanyat pel projecte complet i l'estudi d'impacte ambiental. Per la seva banda, IAEDEN-Salvem l'Empordà ha manifestat la Generalitat intenta altra vegada aprofitar la parada generalitzada d'estiu per tramitar un projecte polèmic i molt criticat per diversos àmbits de la societat civil.

El projecte del nou Bulli suposarà una inversió de 9 milions d'euros. S'amplia l'edifici actual i se'n construeixen de nous integrats a l'entorn. Serà un centre d'investigació en cuina d'avantguarda, de promoció de la cultura i formació d'alt nivell. S'ubicarà en un edifici de 4383,50 metres quadrats a cala Montjoi amb un laboratori creatiu, una residència i un museu. Les primeres intencions eren d'obrir-lo el 2014 però finalment s'espera que això no passi fins al març de 2016.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid