Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
La CUP reclama un debat obert al territori sobre el projecte d'elBulli 1846

La formació qüestiona la tramitació d'una llei específica per fer-ne possible la construcció i reclama que s'estudiïn alternatives per millorar-ne l'impacte territorial

08/02/2014 Territori
David Fernandez, Quim Arrufat i Isabel Vallet David Fernandez, Quim Arrufat i Isabel Vallet

La CUP s'ha posicionat al voltant del nou projecte elBulli 1846, que ahir va presentar el conseller Santi Vila i el mateix Ferran Adrià a Barcelona. La formació va lamentar s'hagi fet una presentació allunyada del territori que ha d'acollir el projecte, i sense que hi hagi hagut un debat de fons i obert a la ciutadania sobre com s'ha de concretar. En aquest sentit, la CUP va afirmar que comparteix crítiques que ahir va fer públiques Iaeden-Salvem l'Empordà al voltant de la manera com s'està gestionant la iniciativa.

La CUP també va qüestionar el procediment legislatiu previst, que comportarà la tramitació d'una llei específica per fer-ne possible la construcció dins del Parc Natural del Cap de Creus. Així, el diputat de la formació Quim Arrufat va alertar que "la legislació a mida, en base a peticions privades, pot esdevenir un precedent perillós" i va reclamar que es busquin "les fórmules necessàries per adequar el projecte a la legislació vigent i a les demandes que arriben des del territori".

Finalment, la formació va anunciar en els propers dies obrirà una roda de contactes per socialitzar el projecte i analitzar-lo amb tots els agents implicats, amb l'objectiu valorar alternatives a la ubicació prevista actualment, que permetin millorar el projecte i el seu impacte territorial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid