Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
La família confirma la mort de Peret, el "Rei de la rumba"

Durant tot el matí s'ha generat confusió al voltant de la mort de l'artista. Unes primeres informacions de TV3 i l'agència EFE confirmaven la defunció de Peret, però al voltant de la una del migdia la família ha enviat un comunicat desmentint la notícia

27/08/2014 Cultura

Avui s'ha conegut la notícia de la mort del cantant Pere Pubill i Calaf, conegut com el Peret. Però durant el matí la famlía del cantant ha desmentit la mort, malgrat que segons les mateixes fonts familiars fa un parell de dies que l'estat de salut de Peret "és molt greu, però estable." Finalment la família del rumber ha confirmat la notícia de la mort del músic.

El cantant i pare de la rumba catalana, de 79 anys, es trobava ingressat a la clínica Quirón de Barcelona.

Fa poques setmanes ell mateix va anunciar que tornava a patir un càncer, motiu pel qual es retirava dels escenaris [comunicat de Peret] i per explicar que seguiria un tractament per tornar als escenaris al més aviat possible. Anteriorment Peret va estar deu anys retirat a causa de la mateixa malaltia.

Amb 79 anys, Peret va manifestar aleshores que afrontava la situació "amb enteresa i optimisme". El cantant estava a punt de treure un nou disc en català, i preparant-ne un altre que estava gravant en castellà.

Crueltat i deshumanització de l'espanyolisme contra Peret

Quan Peret va anunciar fa unes setmanes que tornava a patir un càncer després de molts anys d'activitat, el mitjà espanyolista LibertadDigital va escollir un titular cruel i deshumanitzat per confeccionar una notícia presa d'Europa Press que anunciava la malaltia diagnosticada a Peret. La notícia del digital ultradretà no aportava cap més informació que la de l'agència de notícies, però aprofitava el titular a manera de venjança per adjectivar de "separatista" el cantant (i no "independentista" o "sobiranista").

Els sectors espanyolistes no van perdonar el fet que Peret donés suport a l'acte del Camp Nou el juny del 2013, al Concert per la Llibertat organitzat per l'ANC i Omnium Cultural. Peret hi va interpretar "L'emigrant" de Jacint Verdaguer, un fet que trencar molts esquemes que i va irritar considerablement els opinadors i polítics unionistes.

 

Valora
Vídeos
Peret i Fermin Muguruza “Voy Voy” 2000
Peret: "El mig amic" 1974
Peret @ Concert per la llibertat, Camp Nou 29.06.2013
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid