Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mèdia
"El separatista Peret anuncia que padece cáncer", cruel i deshumanitzat titular d'AlertaDigital

El digital ultradretà ha fet servir aquest titular per referir-se a l'anunci que el cantant català de rumba ha fet sobre el càncer que pateix

01/08/2014 Comunicació

El titular de LibertadDigital ha escollit un titular cruel i deshumanitzat per confeccionar una notícia presa d'Europa Press que anuncia el nou càncer pateix el conegut com el Rei de la rumba, Peret.

La notícia del digital ultradretà no aporta cap més informació que la de l'agència de notícies, però aprofita el titular a manera de venjança per adjectivar de "separatista" el cantant (i no "independentista" o "sobiranista"), a què no fa referència en cap moment de l'article.

Fa dos dies el músic catallà va anunciar [comunicat de Peret]ell mateix en un comunicat que un cop li van anunciar la malaltia segueix un tractament per tornar als escenaris al més aviat possible. Anteriorment Peret va estar deu anys retirat a causa de la mateixa malaltia.

Amb 79 anys, Peret ha manifestat que la malaltia l'obligarà a fer un breu parèntesi que encara "amb enteresa i optimisme". El cantant estava a punt de treure un nou disc en català, i preparant-ne un altre que estava gravant en castellà.

Indignació a la xarxa: "Desgraciats!"

Als comentaris del digital ultra ja es poden llegir algunes reaccions, la majoria amb indignació i retraient la manca de principis deontològics del mitjà, que recorre habitualment a aquests recursos sensacionalistes i insultants.

Un dels lectors d'AlertaDigital respon: "Solo un miserable mezcla enfermedad con nacionalismo. Alguien sin ninguna catadura moral. Y los que le ríen las gracias, quedan retratados sin necesidad de una palabra más. Normal que haya mucha gente que no quiere tener nada que ver con ese estercolero llamado “España”." I encara, entre altres, un lector denuncia la baixesa professional del titular: "Creo que el titular del artículo demuestra que detrás hay un periodista apegado al sensacionalismo y con un vocabulario escaso de adjetivos. La noticia en sí era escribir sobre la enfermedad de Peret y el autor aprovecha para tacharle de separatista. Lo sea o no, lo que al lector le interesa es la vida artística del cantante y su pronta recuperación, lo demás sobra tanto en el titular como en el desarrollo de la noticia. En resumen, el titular hace que la noticia y su autor sean vomitivos." 

Uns altres lectors han descarregat la seva indignació amb insults i jocs de paraules, però també hi ha missatges que aplaudeixen la crueltat de LibertadDigital i que ataquen Peret pel seu posicionament a favor de la consulta, amb un clar component espanyolista i racista, ja que insulten el cantant per ser gitano.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid