Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TURQUIA
L’islamista Erdogan guanya les primeres eleccions presidencials de Turquia

L'organisme electoral encarregat del procés ha convocat a 53 milions de persones  a exercir el dret de vot  a les primeres eleccions presidencials de Turquia.  Selahattin Demirtas, del partit kurd DTP ha aconseguit el 9,2% dels vots  i ha guanyat al Kurdistan.

10/08/2014 Internacional
Turquia ha celebrat aquest diumenge les seves primeres eleccions presidencials directes on els ciutadans han elegit el substitut d'Abdullah Gül, que es trobava en el càrrec des de 2007. D'acord amb xifres oficials de l'ens electoral encarregat del procés uns 53 milions de persones estaven convocades a les urnes per exercir el seu dret al vot mentre que 2,8 milions de residents  l'estranger van poder votar entre el 31 de juny i 3 d'agost.

L’islamista Recep Tayyip Erdogan serà el nou president de la República Turca sense que calgui fer una segona ronda. Amb el 93,79% dels vots escrutats, la victòria de l'encara primer ministre està assegurada, en aconseguir el 53,1% dels vots. En aquestes eleccions s'enfrontaven a  l'actual primer ministre Erdogan  l'historiador Ekmeleddin Ihsanoglu (38,6% dels vots) i l'activista del partit kurd DTP Selahattin Demirtas (9,2% dels vots) que ha guanyat al kurdistan.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid