Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'aplec del Pi de les Tres Branques aplega més de 2.500 persones

La CUP va apuntar, en el manifest llegit al Pi Jove, que vetllarà "perquè aquest procés sigui del poble i per al poble, i es faci extensible al conjunt de la nació".

21/07/2014 Política

Més de 2.500 persones es van aplegar ahir al Pla de Campllong de Castellar del Riu per celebrar l'Aplec de les Tres Braques, un dels més multitudinaris dels darrers 10 anys. L'acte es va celebrar sense que s'hagi pogut restaurar la branca, que fa dos mesos va ser serrada per uns desconeguts. Ahir es va apuntar que les obres de restauració poden estar enllestides a la tardor.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Berguedà va protagonitzar un dels actes més simbòlics de la jornada amb l'assaig de la "V" que es farà el proper 11 de setembre a Barcelona. Així, unes 1.500 persones la van formar en una allargada de braç de 50 metres. La figura va quedar immportalitzada a través dels vídeos i fotografies que van realitzar des de l'aire els "Punxat Parapent Club".

Els actes van continuar amb els parlaments de diverses personalitats representant els Països Catalans davant del Pi Vell: Roger Bruch (Catalunya), David Garrido (País Valencià) i Jaume Sastre (Illes Balears).

Precisament, Sastre, que va realitzar una vaga de fam de 40 dies en favor de la llengua catalana, va explicar que va rebre  una estella del Pi de les Tres Branques i que aquest fet li va transmetre coratge i força per seguir.  També va assenyalar que la justícia està per sobre de les pròpies lleis i que, quan una llei és injusta "l'obligació ètica és no respectar aquesta llei".

Per la seva banda, Roger Buch va defensar la voluntat d'autodeterminació "per dignitat"; David Garrido, va remarcar que "cal la independència ideològica de Catalunya per proclamar la independència política"; la portaveu de la Plataforma Som Països Catalans, Maria Plana, va recordar que la sobirania "no serà nacional si no afecta la totalitat de la nació", i el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, que va reiterar agraïments i condemnes a l'atemptat i va acabar animant a tothom a participar de la campanya "Ara és l'hora" i a la V de Barcelona el proper 11 de setembre.

L'acte també va comptar amb l’actuació de Trabucaires de Castellar del Riu, dels Castellers de Berga i amb la representació del poema “Lo Pi de les Tres Branques” a càrrec d’Indrets del Record i l’ofrena floral al Pi Vell.

L'acte al Pi Jove

Un cop finalitzat l'acte al Pi Vell centenars de persones es va apropar al Pi Jove, situat a uns 200 metres de l'altre. En aquest, i com ja és costum, l'Esquerra Independentista del Berguedà va fer l'acte polític corresponent, que va finalitzar amb la Muixeranga, el Cant dels Segadors i la crema d'una bandera espanyola, una francesa i una de la Unió Europea per part d'un grup d'encaputxats, segons informa NacióBerguedà.cat

Durant l'acte, el Casal Panxo, l'organització juvenil Arran, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la plataforma Independència per canviar-ho tot van llegir els seus respectius manifestos, en què es va remarcar la unitat nacional i la necessitat d'un canvi social. Pel que fa al Casal Panxo i Arran, Roser Valverde i Marc Pujals van donar una perspectiva juvenil a la realitat nacional i social dels Països Catalans. En aquest sentit, els dos portaveus van parlar de la situació del jovent i de l'atur, a més de deixar molt clar que el marc pel qual lluiten va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. "El Casal Panxo és una petita escletxa de llum a Berga", va afirmar Valverde. Per la seva part, Pujals va indicar que el jovent "ha de ser el motor de totes les lluites nacionals i socials".

La portaveu de la CUP, Anna Alsina (manifest), va celebrar el pas endavant que va donar la societat catalana cap a l'autodeterminació, però va remarcar que això no ha estat una iniciativa política, sinó social. A més, va avisar que el partit independentista s'oposarà a qualsevol pas enrere per un pacte regionalista, i va remarcar que la independència "ha d'anar acompanyada d'un canvi social" en què cal desvincular-se de la Unió Europea, del capitalisme i del patriarcat. Pel que fa al portaveu d'Independència per canviar-ho tot, també va remarcar el caràcter social del procés, i va declarar que serà la confrontació, el desafiament i la desobediència el que permetrà als catalans exercir el dret a l'autodeterminació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid