Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació
El Multireferèndum, experiència pionera de democràcia participativa

Ha estat la primera experiència de referèndum multitemàtic supracomarcal i una de les majors accions de desobediència civil mai practicades

09/07/2014 Política

El Multireferèndum ha estat una experiència de democràcia participativa mai realitzada abans als Països Catalans. Ha estat la primera experiència de referèndum multitemàtic d'àmbit supracomarcal i una de les accions polítiques descentralitzades de caràcter civil més importants mai practicades.

A més, és el primer cop que es combina el vot presencial i l'electrònic, fet que suposa un avança qualitatiu en les experiències de democràcia directa.

Per a l'organització del Multireferèndum, el fet que els dies 24 i 25 de maig més de 1.200 persones paressin la taula de les votacions desobeint la Junta Electoral Central i en defensa dels drets polítics comuns constitueix "un dels majors èxits de la convocatòria" i "una de les majors accions de desobediència civil a l’Estat organitzades a Catalunya en els darrers temps".

En la valoració dels resultats del Multireferèndum, l'organització ha constatat com malgrat la prohibició d’última hora i de l’acció de les forces de seguretat finalment es va tirar endavant la convocatòria "mitjançant l’ingeni i la solidaritat de la societat catalana".

En aquest sentit, afirma que s'ha comprovat que "la voluntat popular de la societat catalana dista molt de les polítiques que estan aplicant les institucions sobre les temàtiques abordades". Així, avisa que caldrà que les problemàtiques consultades "puguin entrar en fase de resolució, en el sentit majoritari clarament expressat".

La Generalitat va vulnerar 

El Multireferèndum ha reprovat la decisió del Departament d’Interior i d’alguns ajuntaments de posar les forces policials del costat de la lectura restrictiva de la Llei Electoral que va fer la Junta Electoral.

L'organització acusa el Govern i alguns governs locals de vulnerar els drets de reunió, manifestació i participació política de milers de ciutadans de Catalunya. En aquest sentit, confia que la justícia acabarà restablint els perjudicis que s’han generat a l‘organització i demana el sobreseïment dels processos judicials oberts als voluntaris del multireferèndum.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid