Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11 de Setembre
Entitats i sindicats pel dret a decidir i per una Catalunya social es mobilitzaran l'11 de Setembre

Un bloc format per entitats i sindicats amb el nom de "Per una Catalunya Social" s’ubicarà a la Gran Via de Barcelona, entre els carrers de Balmes i Rambla de Catalunya, i s'afegirà a la "V"

21/07/2014 Política

Diverses organitzacions sindicals, associacions veïnals i entitats agrupades en la campanya “Per una Catalunya Social”, continuadora de les mobilitzacions dutes a terme com a Plataforma “Prou Retallades”, han acordat participar activament en les accions reivindicatives del proper 11 de setembre que es realitzaran a tot Catalunya a favor del dret a decidir i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9-N.

Entitats, sindicats i col·lectius com la FAVB, CONFAVC, CCOO, UGT, FAPAES, Moviment Laic i Progressista, SOS Racisme, CNJC donen suport a aquesta iniciativa. I han anunciat que convoquen un  el bloc “Per una Catalunya Social” que s’ubicarà a la Gran Via de Barcelona, entre els carrers de Balmes i Rambla de Catalunya, formant part de la immensa V que simbolitzarà la profunda aspiració de la ciutadania a decidir el futur d’aquest país.

La convocatòria parteix del plantejament que "decidir és democràcia" i que "la nostra ferma defensa dels drets socials i la nostra oposició a les polítiques regressives que els soscaven i empobreixen la població."

També recorden que la democràcia no es redueix a votar cada quatre anys, ni el dret a decidir es pot limitar a determinats aspectes de la vida política, sinó que ha d'abastar totes les qüestions que afecten la ciutadania. En aquest sentit, posen l'accent a defensar "tot allò relatiu als drets i a la protecció social que, per a nosaltres, són indestriables d’un veritable projecte nacional democràtic."

Acord FAVB i ANC

Recordem que el passat mes de març es va aprovar un acord entre l'ANC i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) en defensa del dret a decidir, en què també van participar sindicats i altres associancions veïnals.  Es tractava d'un acord de treball entre les dues entitats definides com "un moviment social i polític, tranversal, que defensa com a horitzó la independència de Catalunya, i una federació d’associacions veïnals en què conviuen diverses sensibilitats i tradicions democràtiques pel que fa a la problemàtica nacional. El punt de confluència no podia ser un altre que la defensa, compartida per uns i altres, del dret de decidir."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid