Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Portada i contraportada del "Cafèambllet" contra la censura a "El Jueves"

Els 145.000 exemplars del darrer Cafèambllet estan dedicats a la portada censurada d’El Jueves. Aquest periòdic que es reparteix gratuït tot Catalunya han dedicat aquest número al mitjà censuarat per la satírica contra la casa reial

20/06/2014 Drets i Llibertats

Els impulsors d'aquest mitjà crític que va posar de manifest la mafia existent a la sanitat catalana expliquen que la portada de Cafèambllet del mes de juny havia d’estar dedicada a l’escandalós sistema fiscal espanyol. Però que pocs dies abans d’anar a imprimir-la van decidir canviar-les, ja que l’empresa editora d’El Jueves havia pohibit una portada amb un dibauix sobre l’abdicació del rei. 

Aleshores van decidir publicar la portada censurada d’El Jueves, perquè "No volem viure en un país on aquesta portada no es pugui publicar en paper."

En un text del periòdic expliquen als lectors que davant d'aquest acte de censura "No es pot cedir ni un sol mil·límetre quan la premsa s’ha agenollat de manera vergonyosa davant una monarquia antidemocràtica i embrutada per l’escàndol. Internet i les xarxes socials són una eina fonamental per a la llibertat d’expressió. Però aquesta llibertat d’expressió guanyada al món virtual no ens hauria de servir de consol davant la pèrdua d’espais de llibertat a la premsa, a les ràdios o a les televisions.  Les persones que fem aquesta revista no volem viure en un país on una portada com la d’El Jueves no hagi estat mai publicada en paper. Per això hem decidit publicar-la als nostres 145.000 exemplars.”

Contraportada augmentada: més clara i amb les coses pel seu nom

L'equip de Cafèambllet va decidir tirar endavant la portada censurada, però van trobar que era massa poca resposta per a un atemptat contra la llibertat d'expressió com la censura d’El Jueves.  Quan van veure el dibuix censurat i la corona "plena de porqueria, de brutícia… i ens vam preguntar què era tota aquella brutícia que volien amagar els amos d’El Jueves. Nosaltres tenim una teoria de perquè la corona acumula tanta merda. Aquesta teoria l’hem desenvolupat a la contraportada. (Imatge)"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid