Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola valenciana
Les trobades apleguen 25.000 a València i 5.000 a la Marina Baixa
02/06/2014 Educació
Les Trobades a València Les Trobades a València

Hui s’ha celebrat la XXVII Trobada de València, per primera vegada al barri de Ciutat Vella, al cor de la ciutat, a recer de les Torres de Quart. Aquest cap de setmana han estat unes 30.000 persones les que han participat a les Trobades, ahir a la de la Marina Baixa a Orxeta, amb més de 5.000 assistents i hui al Cap i Casal, amb vora 25.000.

El punt de partida de la festa per la llengua de València ciutat han estat les Torres de Serrans. D'allí més de 50 centres, entitats i institucions de la ciutat, acompanyats de les diferents entitats que conformen la comunitat educativa valenciana, ha començat una manifestació per la nostra escola que ha finalitzat en les Torres de Quart, el punt on se celebraven els diferents activitats de la Trobada.

Marina Baixa

La XXVI Trobada de la Marina Baixa es va celebrar ahir a Orxeta amb una estreta col·laboració del consistori de la localitat. "Ahir la festa pel valencià dels centres educatius de la comarca, dels col·lectius, de les entitats i dels ciutadans que hi va participar va dignificar un any més la tasca de la Coordinadora d'Escoles d'Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, una de les nostre entitats amb una àmplia trajectòria en la visualització i defensa del valencià a una comarca que es mereix el reconeixement més sincer a les persones que viuen i volen viure en la nostra llengua", ha dit Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

Amb la participació de més de 30 centres i AMPES de la comarca, així com dels ajuntaments d'Orxeta, Altea, Benidorm, Callosa d'En Sarrià, Finestrat, l'Alfàs del Pi, la Nucia, la Vila Joiosa, Polop, Relleu, Sella i Tàrbena, la Trobada de la Marina Baixa s'ha celebrat en l'ambient festiu i reivindicatiu que caracteritza les festes per la llengua que recorren durant la primavera les comarques de sud a nord del País Valencià.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid