Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Finalitzen les Trobades 2014 d'Escola Valenciana amb una participació de 200.000 persones

Uns 5.000 assistents al Camp de Morvedre han posat fi a les trobades

 

15/06/2014 Educació
Les trobades 2014 a València Les trobades 2014 a València

Vora 200.000 assistents a les Trobades 2014 d'Escola Valenciana, més d’un miler de tallers i paradetes a les 18 festes per la llengua celebrades enguany des del 5 d’abril fins el 15 de juny. El clam per la nostra escola ha recorregut el País Valencià de sud a nord, amenitzat també per una desena de concerts de La Gira d’Escola Valenciana.

A Algar de Palància (Camp de Morvedre) s'ha fet un balanç de les Trobades 2014 on s'han explicitat quins són els principals noms que han intensificat l'atac a la nostra escola, l'escola basada en els programes d'ensenyament en valencià. Els responsables directes són Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana, M. José Català, consellera d'Educació i Rafael Carbonell, secretari autonòmic d'Educació.

El resultat de les actuacions polítiques de tots tres han estat l'intent de suprimir, per criteris ideològics, unitats educatives en valencià, el tancament de cinc escoles públiques amb programes en la nostra llengua i l'establiment de la LOMCE per a promoure l'ensenyament monolingüe en castellà, l'ensenyament concertat i metodologies educatives pròpies de temps predemocràtics.

"El principal objectiu de la nostra escola és formar alumnes amb esperit crític, capaços d'enriquir la nostra societat des de la base de la pluralitat. Persones que valoren la riquesa de les llengües, que coneguen el seu entorn més proper i que tinguen la ment oberta per estar situats al món. Sembla que per al Govern Fabra això és intolerable, però l'educació i l'ensenyament que nosaltres promovem és el que tenen, que faciliten totes les eines perquè la gent puga pensar i reflexionar, la qual cosa molesta els governs que basen la seua política en el clientelisme i en la desigualtat d'oportunitats; governs que actuen per traure el màxim benefici personal dels qui hi formen part, que censuren, que tanquen els mitjans de comunicació públics, que malbaraten els nostres recursos i que se centren en la desinformació, per tal d'expandir l'expoli social, econòmic, medi ambiental i cultural del que ens pertany a tothom", ha comentat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Escola Valenciana ha arribat a la recta final de les Trobades 2014 amb aquestes valoracions. L'entitat cívica s'ha constituït en una de les múltiples veus que evidencien les polítiques del Govern valencià, fonamentalment les educatives. Fa temps que l'entitat ha impulsat l'Oficina de Drets Lingüístics, mitjançant la qual s'estan duent a terme actuacions jurídiques per les múltiples vulneracions dels drets lingüístics que està cometent la Generalitat Valenciana i la discriminació per raons de llengua que provoquen uns govern que consideren els valencianoparlants ciutadans de segona.

19a Trobada d'Escoles en Valencià del Camp de Morvedre - Algar de Palància

Vora 5.000 persones han tornat a Algar de Palància, una població de poc més de 500 habitants, que ha esdevingut un escenari magnífic per a la Trobada de la comarca, que s'ha desenvolupat pels magnífics carrers i carrerons del poble. És la segona vegada que Algar de Palància acull la Trobada del Camp de Morvedre.

S'ha multiplicat per cinc la població d'Algar amb la participació de milers de persones vingudes dels pobles del Camp de Morvedre. Hi ha participat 25 centres educatius de la comarca i s'han realitzat 50 tallers i paradetes d'escoles, instituts, entitats i col·lectius.

La Trobada s'ha iniciat amb una cercavila dels centres educatius marcada per la música d'una xaranga, de la dolçaina i el tabal del grup de danses La Solana d'Algar, dels dolçainers Germans Caballer de Sagunt i de l'Agrupació Musicultural d'Algar de Palància.

Els assistents també han pogut gaudir de les danses de La Solana i de La muixeranga del Camp de Morvedre acompanyada de La Llavor Dolçaina i Tabal. Així mateix, s'han organitzat visites guiades per Algar de Palància. El final de festa ha corregut a càrrec del grup Xiquimisquis.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid