Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració
Convocatòria a Xàtiva en commemoració de la crema de la ciutat
19/06/2014 Drets i Llibertats
Des de les assemblees de la Costera d’Endavant, Arran i Xàtiva Renaix han convocat les veïnes i els veïns de Xàtiva i la comarca de la Costera a participar aquest dijous, 19 de juny, a les 20h de la vesprada, en la Concentració que tindrà lloc davant el Monument als Maulets, en commemoració per la crema de la nostra ciutat a mans de Felip V i per rebutjar la proclamació del nou Borbó, Felip VI.

Tanmateix, fan una crida a tota la ciutadania a penjar banderes de Xàtiva amb crespons negres als balcons durant la jornada del 19 de juny.


307 anys de la crema de la ciutat

Les organitzacions convocants també han volgut recordar que tot just hui, dia de la proclamació com a rei d'Espanya de Felipe VI es commemora el dia que Felip V va ordenar la crema de Xàtiva:

A Xàtiva no oblidem que, fa just 307 anys, per ordres del primer Borbó, es va saquejar i incendiar la ciutat, intentant esborrar-la del mapa, per la resistència que havia oferit. A Xàtiva tampoc oblidem que la monarquia borbònica fou reinstaurada pel dictador feixista Francisco Franco, qui designà Joan Carles I de Borbó el seu successor. A Xàtiva no oblidem que la monarquia és una institució antidemocràtica, en la qual el tron s’hereta sense que la ciutadania puga dir res.

Per això, és hora que el poble prenga els carrers i la iniciativa. Dels enderrocs dels règim instaurat en la mal anomenada transició democràtica, del capitalisme que ha deixat milions de persones a l’atur, milers de famílies sense casa, que retalla els drets bàsics com la sanitat i l’educació, que precaritza encara més la vida de les treballadores, amb reformes laborals injustes… alçarem un nou país, sense reis ni prínceps, on allò important no siga el mercat, sinó les condicions de vida de les persones.

És per això que cridem totes les treballadores i treballadors a plantar-se davant aquest intent de segona transició que ens volen colar de nou, d’aquesta rentada de cara d’una monarquia plena d’escàndols, episodis foscos i corrupteles. I per això fem una crida a tothom a participar en els actes previstos pel proper 19 de juny.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid