Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Se supén la citació contra els acusats de pintar un mural amb l'estelada a Cardedeu

El jutge vol que la policia local sigui present en el judici, i demana que ADIF i l'Ajuntament de Cardedeu es presentin com a acusació particular per aquests fets

20/11/2013 Política

El jutge ha suspès "per noves diligències" la citació de les sis persones acusades de "provocar danys en béns i immobles" per haver pintat el mural independentista de l'entrada de Cardedeu, segons ha informat Nació Digital.

Les declaracions, que estaven previstes per demà dimecres al matí, han quedat suspeses.

El jutge vol que la policia local estigui present en el judici, i demana que ADIF i l'Ajuntament de Cardedeu es presentin com a acusació particular per aquests fets.  ADIF pel fet de ser propietària del mur i l'Ajuntament per ser-ne el responsable del manteniment.

Ampli suport amb els encausats independentistes

Fa pocs dies a Cardedeu es va realitzar un acte de solidartat amb els citats a declarar per haver pintat el mural independentista que l'Ajuntament del poble havia esborrat coincidint amb la Festa Major durant el mes d'agost. La concentració va reunir unes 300 persones, i s'hi va llegir un manifest on s'exposava la veu dels processats i on també es denunciava l'actitud del PP i de la Policial Local.

Delació d'un regidor del PP

La citació judicial va arribar després que el regidor al consistori pel Partit Popular (PP) Jaime Gelada hagués presentat  una denúncia a la comissaria dels Mossos de Granollers.

Aquesta polèmica sobre el mural va provocar recentment el trencament del pacte de govern que CiU mantenia amb els populars.

Entre els sis encausats hi ha persones que formen part de la CUP d'aquesta localitat, però també a ERC. Però la concentració d'aquest diumenge ha comptat també amb la presència de representants dels altres grups polítics a l'oposició: PSC, ICV i Gent pel Canvi (GpC), el regidor del qual va estar a l'equip de govern fins que el va abandonar al juliol per discrepància amb la gestió de Calamanda Vila.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid