Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ateneus i casals
Denuncien l'Ajuntament per precintar el Casal Popular de Sitges
13/05/2014 Drets i Llibertats

La decisió de l’Ajuntament de Sitges de precintar el local de l’entitat del carrer Sant Bartomeu de l’Ateneu Popular de Sitge ha generat un acerta indignació entre el veïnat. Ahir al vespre, una assemblea oberta extraordinària, que va aglutinar nombroses persones, va denunciar el consistori pel fet de no permetre l’accès dels socis al local i s’han rebut un gran nombre de mostres de suport de particulars i entitats.

A l'assemblea es va explicar que el passat dia 2 de maig va arribar una notificació de l’Ajuntament on es rebutjava la sol·licitud de llicència de bar-restaurant que l’Ateneu havia sol·licitat feia ja dos anys. Durant aquests dos anys, en que s’han pagat totes les taxes i s’han presentat els informes corresponents, la comunicació amb l’Ajuntament ha estat sempre molt poc fluida, dificultament el procès normal d’obtenció de la llicència d’activitat.

En la notificació, els motius pels quals es rebutjava la llicència eren les deficiències detectades en la inspecció al local i les queixes veinals. Pel subsanar aquestes deficiències es donava un plaç de tres dies hàbils. El dimarts dia 6 de maig es va presentar una al·legació informant de que les deficiències detectades ja havien estat subsanades i entrades a registre el mateix dia en que se’ns va notificar la resolució.

Pel tema de les denúncies veïnals, es va destacar que cap de les més de 30 denúncies que ha rebut l’Ateneu, han acabat en sanció, no podent-se demostrar mai els arguments defensats pel denunciats, tot i realitzar-se medicions de só en vàries ocasions i mantenir, des de l’entitat, un horari respectuós i unes emissions de soroll mínimes.

També es va dir que després d’intentar concertar una reunió amb l’Ajuntament durant tota la setmana passada (sense éxit) ahir al matí es va procedir a precintar el local (una mesura extrema i pràcticament sense precents), impedint no només el servei de bar-restaurant sinó també l’accés dels socis i sòcies de l’entitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid