La xerrada forma part de les activitats programades per la cooperativa agrària per donar a conèixer la nova etapa encetada i que es resumeixen en els següents objectius:
· Visualització dels productors de proximitat
· Beneficis dels aliments i productes de proximitat pel consumidor.
· Producció i consum de proximitat com a millor estratègia per la gestió i protecció del territori.
A fi de parlar d’aquests tres pilars bàsics, a la xerrada col·loqui hi participaran els següents ponents:
· Josep Maria Panareda; geògraf.
· Joan Manel Riera; biòleg i director de l’Escola de Natura el Corredor.
· Eduard Balcells, pastor.
· Núria Fdez. Llobet i Lluís Vidal; membres d’Slow Food Maresme.
La Cooperativa Agrària l'Aranyó és un grup de productors i productores de l'àmbit agrari d'Arenys de Mar i de Munt que s’han proposat unificar esforços per tal de potenciar els productes que elaboren. Son pagesos, ramaders, viticultors que encara persisteixen en els seus oficis i que entenen la seva forma de vida com una expressió d'amor a la terra de la qual treuen els fruits.
L’acte l’organitza la Cooperativa Agrària d’Arenys de Mar, l’Aranyó, i hi col·labora l’Ateneu Arenyenc i la CUP d’Arenys de Mar.