Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència xenòfoba
Agressió de neonazis a Andorra contra un jove jueu

Un jove va ser agredit per un grup de persones a la sortida d'un conegut local 'oci nocturn de la Massana, a Andorra. Tot apunta que la motivació era de caràcter racista, ja que la víctima és un noi andorrà jueu i els agressors pertanyen a grups neonazis

27/04/2014 Drets i Llibertats

Segons apunta AndorraDifiusió citant fonts de la policia andorrana, l'agressió xenòfoba es van produir la matinada del dia 18. Tot i que la denúncia no es va presentar fins el passat dilluns.

El noi andorrà i membre de la comunitat jueva ha resultat ferit amb lesions maxil·lofacials.

El Diari d'Andorra i el Periòdic d'Andorra descriuen els agressors com "nacionalsocialistes." L'agressió va venir motivada presumptament per l'origen i la condició de jueu de la víctima, que va haver de ser traslladat a 'Hospital de la Vall 'Hebron, de Barcelona després de passar per 'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb diagn`stic un traumatisme cranioencefàlic i contusions facials.

Neonazis detinguts i en llibertat

Dilluns passat van declarar dos dels agressors, però només un, andorrà de 28 anys, va ser detingut i posteriorment posat en llibertat.

La comunitat jueva, entre els quals l'Associació Cultural Israelita de les Valls d'Andorra, ha mostrat la seva preocupació per la gravetat de les lesions sofertes pel noi i perquè consideren que es pot tractar d'un cas de xenofòbia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid