Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SOS Racisme commemora el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia

Els actes han començat al matí al mercat de Santa Caterina de Barcelona

21/03/2012 Drets i Llibertats
SOS Racisme ha commemorat aquest dimecres el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia amb un seguit d'accions que han començat al matí al mercat de Santa Caterina de Barcelona, “la metàfora perfecta del valor de conviure en diversitat”, segons l’entitat.

En el context d’aquesta jornada, l’associació antiracista ha reivindicat una vegada més la necessitat d’avançar en la lluita contra el racisme i la xenofòbia, “símptomes d’una societat malalta que posa en perill el seu futur, que han de construir joves d’orígens molt diversos”.

Durant l’acte, Alba Cuevas, directora de SOS Racisme, ha llegit un manifest en què es recull "el perill que suposa la normalització de l’odi cap a l’altre, de la vulneració dels seus drets i del menyspreu dels valors". I ha recordat la necessitat de la implicació de tothom, des dels veïns i veïnes fins els polítics i governs, "per fer més forta la lluita contra el racisme".

En el moment dels parlaments ha participat també Jesús Contreras, catedràtic en antropologia social de la Universitat de Barcelona i expert en antropologia de l’alimentació. En el seu discurs ha recordat l’origen divers i moltes vegades llunyà dels aliments que formen part de la gastronomia catalana i ha reivindicat el dret de les persones de ser igualment acceptades i reconegudes. “El tomàquet no tenia papers i avui el mengem cada dia”, ha dit.

Nombroses entitats i associacions han volgut estar presents durant l’acte, com Òmnium Cultural, Ibn Batuta, la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya, el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i el Consell de Joventut de Barcelona (CJB).

Paral·lelament l’entitat ha protagonitzat una iniciativa de difusió del dia internacional a les xarxes socials mitjançant el terme #socantiracista que s’ha difós àmpliament pel Twitter durant tot el dia.

Els actes han finalitzat a la tarda amb una taula rodona formada per professionals de l’àmbit de la psicologia, jurídic i de l’assistència, per reivindicar el paper de les víctimes de racisme, moltes vegades oblidades o menyspreades. Aquesta sessió vol commemorar també el 20è aniversari del Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia de SOS Racisme Catalunya.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid