Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les fotos que destapen el passat neonazi del portaveu de PxC a Santa Coloma a la Directa 338
21/11/2013 Hemeroteca

Una de les claus del creixement de PxC als ajuntaments és que ha amagat el seu discurs excloent rere una imatge que pretén ser respectable. La ultradreta amb corbata. Un exemple paradigmàtic és el portaveu de la formació que lidera Josep Anglada a Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero. Cuida la seva imatge. Amb 31 anys recent complerts, ja era regidor als 21, a Manlleu. Ara ho és a Santa Coloma, i vol mantenir l’aparença de polític respectable. Però com passa sovint en aquest partit, l’aparença de Montero no és més que una façana: l’ara portaveu de Santa Coloma va encetar la seva carrera política en una revista prohibida el 2011 per neonazi. Unes fotos en les quals molts dels que el coneixien i reconeixen Montero el delaten. La Directa les publica en la seva edició 338. Aquesta edició també repassa l’historial d’antecedents penals que s’amaga rere l’aparença de Montero, condemnat per agredir ciutadans de Santa Coloma i germà d’un membre convicte de la banda dels Casuals.

Montero nega que ell sigui el jove que apareix a les imatges, preses cap el 2001 a la seu del partit ultra Estado Nacional Europeo (ENE), a l’Hospitalet, però és l’únic que no s’hi reconeix. Sí que ho fan antics companys de l’institut de Montero, així com el líder d’ENE, Luis García. Montero, a més, figurava el 2002 al consell de redacció de l’òrgan del partit, Intemperie. Avui en dia aquesta revista està prohibida i García, condemnat a un any de presó per editar-la i incitar així a l’odi i l’aniquilació de col·lectius com els jueus. Aquest és el colofó de la dilatada trajectòria de militància ultradretana del mentor de Montero Luis García, conegut com el Mataestudiantes, investigat per haver donat aixopluc a terroristes feixistes italians dels anys setanta i deixeble de Leon Degrelle, l’oficial nazi que va fugir de Bèlgica i es va refugiar el 1945 a l’Espanya franquista, on va esdevenir una de les figures que més va inspirar la generació de García, la que va fundar el neonazisme espanyol, en el qual s’han format activistes com Montero.

Si la militància ultra és un de les facetes amagades de Montero que destapa la Directa 338, l’altra són les seves infraccions penals. Montero està processat per agredir una ciutadana durant el ple del gener d'enguany. Per tercer cop: Montero ja ha estat condemnat en dues ocasions per agredir un indignat i un treballador del grup municipal de Gent de Gramenet. El seu germà gran, Javi, àlies Javidubi, per la seva banda, està condemnat a presó per integrar la banda dels Casuals. Javidubi va participar en alguns dels assalts a discoteques barcelonines protagonitzades per aquest grup criminal organitzat i en algunes de les coaccions encarregades pels germans Royuela, fills del subhaster i veterà de la ultradreta barcelonina Alberto Royulea i també condemnats en la macrosentència contra els Casuals. Royuela pare és, a més, un vell camarada del mentor de l’altre Montero, Juan, el portaveu de PxC a Santa Coloma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid