Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència policial
Més de dues mil persones es manifesten a València contra "la llei mordassa"

Dues persones van ser agredides per la policia i dues més detingudes sota l'acusació de danys i desordres públics

20/02/2014 Drets i Llibertats
Capçalera de manifestació Capçalera de manifestació

Coincidint amb el 2n aniversari de la Primevera Valenciana, més de dues mil persones es van manifestar pels carrers cèntrics de València contra la llei de l'avortament, la llei de seguretat ciutadana i la reforma del Codi Penal. La marxa havia estat convocada per la plataforma "Juntes sense por" amb el suport d'una cinquantena de col·lectius i moviments populars. Segons els organitzadors es tractava d'una mobilització qualificada de desobedient com a resposta a les mesures que contempla, l'anomenada "llei mordasa".

La marxa va començar a les 19.30 hores a la plaça de Sant Agustín sota vigilància policial i va transcorrer pels carrers del centre de la ciutat, on es van desenvolupar algunes accions com pintades en una seu bancària, el llançament d'un globus de pintura contra un centre comercial o la crema de banderes espanyoles davant de la seu de la Delegació del Govern espanyol. Al final de la manifestació es va produir dues detencions sota l'acusació de danys i desordres públics. D'altra banda, un furgó policial va aturar a dos joves a Benimaclet i van ser agredits indiscriminadament.

Cal remarcar que aquesta mobilització és la primera acció de desobediència ja no ca ser notificada administrativament la convocatòria, ja que els organitzadors, fent referència a la "llei mordassa", consideren que sancionar la llibertat d’expressió "és una mesura antidemocràtica i dictatorial que no acceptem. És per això que, tot i no notificar la manifestació, els col·lectius que sotasignem el manifest hem volgut donar la cara i dir alt i fort que no ens amaguem i que reivindiquem tant la convocatòria de la manifestació com l’acció desobedient i política de no notificar-la".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid