Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nova relació entre estranyes malalties i la contaminació industrial

La web Montcada Confidencial ha posat de relleu novament la relació de les conseqüències nefastes de la contaminació sobre la salut de les persones, especialment en aquesta localitat del Vallès Occ., afectada per la producció cimentera, industrial i de tractament dels residus. Diversos veïns de Montcada i Reixac  afectats per la malaltia SSQM (Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple) han explicat recentment als mitjans els greuges d’aquesta malaltia provocada per la contaminació industrial sense escrúpuls.

05/07/2008 14:51 Territori

Malgrat que des de diversos col.lectius com la  Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac  s'ha denunciat repetidament sobre els perills de l'emissió de productes contaminants i dels potencials perills de la planta incineradora que està projectada, la Generalitat sempre ha respost amb evasives i encobrint els contaminadors. Un exemple d'aquesta connivència de l'administració i de les empreses contaminadores és el fet que els emplaçaments realitzats als responsables de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge sobre els graus d’emissió que realitza la fàbrica de l’empresa Lafarge Cementos SA en aquesta població sempre han estat contestades amb evasives i formulismes legals que donen cobertura a aquesta empresa irresponsable que juga amb la salut de les persones. 

Fa unes setmanes els mitjans de comunicació treien a la llum el cas d'una afectada de Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple (SSQM), moment a partir del com es feien públics altres casos de persones amb la mateixa patologia, mostrant com és viure en l'altra cara de la "societat del benestar". La SSQM es manifesta en la salut per la intolerància a dosis ínfimes de químics que produïxen en l'organisme un desordre multisistémic que es traduïx en múltiple sintomatología, motiu pel qual el malalt es veu obligat a viure en constant estat d'alerta i aïllament per a evitar les crisis.

La SINDROME SENSIBILITAT QUÍMICA MÚLTIPLE és una malaltia emergent i crònica provocada per l’excés de productes tòxics que s’ aboquen en el medi ambient, així com altres productes químics que formen part de la nostra vida quotidiana. Crida l’atenció el fet que aquesta malaltia és desenvolupi amb més força a zones altament contaminades i lligades en la majoria de casos, en llocs altament industrialitzats, a Montcada i Reixac i a la resta del Vallès Occidental ja es coneixen diversos casos.

Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid