Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
Centenars de treballadors de Catalunya Ràdio, TV3 i Bombers protesten davant dels Premis Gaudí

Indignació a la xarxa pel discurs de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, que va criticar la vaga dels treballadors de TV3

03/02/2014 Comunicació

Vora mig miler de treballadors de Catalunya Ràdio, de TV3 i Bombers es van concentrar ahir a la nit davant del Barcelona Teatre Musical (BTM), on tenia lloc la cerimònia dels Premis Gaudí del cinema català, sota el crit de "no a les retallades, sí a la cultura".

Els treballadors de la Corporació estan duent vagues intermitents. Precisament ahir feien vaga, amb la qual cosa, la VI gala del Premis Gaudí no va ser retransmesa per TV3. Ara bé, tant els treballadors de l'ens públic com els bombers tenen ara mateix bloquejada la negociació del seu conveni laboral.

Els treballadors de la corporació van llegir a les portes del BTM el manifest  que explicava els motius de la vaga i l’acte de protesta. Un manifest que acabava amb aquestes paraules: “Lamentem molt sincerament el perjudici que la nostra lluita hagi pogut provocar, per la supressió de la transmissió per TV3 de la Gala dels Premis Gaudí, perquè som conscients de com la crisi també castiga els treballadors del món del cinema i la cultura. Juntament amb els diferents actius del sector audiovisual – actors, productors i altres empreses – volem tirar endavant productes dignes on hi tingui cabuda tothom, amb sous dignes per a tothom (…) Reivindiquem el paper dels mitjans públics en la difusió i promoció de la creació cultural”.

Crítiques de Passola a la vaga de treballadors de TV3

Per la seva banda, durant el seu discurs de la gala dels Gaudí, la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola afirmar que la vaga dels treballadors de TV3 va ser "un error", que no volia anar contra els Premis Gaudí però hi havia anat; paraules que van causar una certa indignació a la xarxa.

D’altra banda, va destacar les dificultats que viu el sector del cinema amb la caiguda de les ajudes, el 21% de l’IVA i el fet que les televisions no puguin fer coproduccions, i va lloar la conslleria de Cultura del Govern de la Generalitat de Catalunya.

En canvi, a fora i durant l’arribada de les principals estrelles del cinema, alguns actors i actrius van fer gestos de suport a la concentració i es van acostar per recollir el manifest i una samarreta en defensa dels mitjans públics, en senyal de solidaritat amb les reivindicacions de TV3 i Catalunya Ràdio, segons la Plataforma dels treballadors de TV3 en defensa de la Televisió Pública de Catalunya.

Els treballadors de BTV amb els amb els companys de TV3

El Comitè d’Empresa de BTV (Amaranta Tec-Com) van manifestar ahir la seva solidaritat amb els companys i companyes de Televisió de Catalunya, que abans d’ahir es van quedar sense conveni laboral.

Tot i així, puntualitza, "que els companys de Televisió de Catalunya fan vaga des d'ahir fins demà fins a les 2 de la matinada de dimarts". Això ha impedit la retransmissió per TV3 de la gala dels Premis Gaudí, que en canvi es va poder veure a través de BTV i una quinzena de televisions locals de tot Catalunya. "Volem deixar clar que aquesta decisió de la nostra empresa i la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que preserva la difusió de la gran festa del cinema català, en cap cas representa un boicot a la protesta dels treballadors de Televisió de Catalunya. El Comitè d’Empresa de BTV (Amaranta Tec-Com) va convidar tant a sumar-se a la protesta que van convocar a les 19 h davant del Barcelona Teatre Musical com a gaudir de la retransmissió a través de la nostra televisió a partir de les 21.45 h", puntualitza.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid