Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TIL
31 municipis de les Illes declaren la senyera símbol oficial

Un 51% dels pobles de Mallorca, tres de Menorca i Formentera aproven mocions en defensa de la senyera quadribarrada, rebutjant així la Llei de Símbols.

21/02/2014 Política

Gairebé la meitat dels municipis de les Illes, d’ençà que va entrar en vigor l’anomenada Llei de Símbols, han aprovat mocions en les quals es declara la senyera quadribarrada com a símbol oficial d’interès local, mostrant així l’oposició a la nova normativa que prohibeix tot element d’identificació col·lectiva que no estigui expressament reconegut a l’estatut d’autonomia. Un nombre de municipis que podria anar augmentant, a l’espera que es vagin debatent mocions similars a d’altres nous, com és el cas d’Ariany (Mallorca).

Alguns dels municipis que han votat a favor de la senyera són governats pel PP, com són Alcúdia i Inca (majoria absoluta). En aquest últim cas, la moció, presentada pel grup MÉS, fou aprovada per unanimitat per tots els grups del consistori. En altres també governats pel mateix partit i que inicialment pareixia que tenien un posicionament més favorable, han acabat, finalment, votant en contra. Són els casos de sa Pobla i santa Eugènia. La resta pertanyen als grups d’oposició (MÉS, PI i grups independents de caràcter progressista).

Municipis que han aprovat la moció

El total de municipis que han decidit adoptar la senyera com a símbol oficial són els següents: Alcúdia, Algaida, Andratx, Artà, Banyalbufar, Búger, Campanet, Capdepera, Consell, Costitx, Esporles, Inca, Lloseta, Llubí, Manacor, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Sencelles, Sineu, Son Cervera i Valldemossa a Mallorca, l’illa de Formentera, i es Mercadal, Ferreries i es Migjorn Gran, a Menorca. Per altra banda, cap municipi de l’illa d’Eivissa, de moment, ha aprovat cap moció en aquest sentit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid