Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llei de símbols
La senyera "símbol oficial local" a Alcúdia i Consell
30/01/2014 Política
Festa de l'Estendard a Inca Festa de l'Estendard a Inca

La senyera  és també un símbol d'interès local a Consell i Alcúdia. Els plens dels dos municipis han declarat  l'estendard de la Corona d'Aragó símbol oficial, de manera que si l'últim decret del Govern no ho evita, les escoles i instituts situats a aquestes localitats podran mantenir el llaç a favor del català legalment penjat a la façana.

En el cas de Consell, la proposta per a reconèixer el símbol com a oficial la va presentar l'equip de govern, format pel PSOE, el PI, i el PSM. Els edils del PP, a l'oposició, van votar en contra de la iniciativa. A Alcúdia, la moció es va aprovar amb el vot a favor de la regidora Carme García, que es va presentar pel PSM però que, ara és al grup mixt, i governa al costat del Partit Popular. Els edils del PP van rebutjar la iniciativa. En les qüestions relacionades amb la llengua i la identitat pròpies de Balears, García s'ha desmarcat dels seus companys de govern i s'ha posicionat amb l'oposició, segons informa dBalears

Els casos de Consell i Alcúdia confirmen el que s'havia previst des d'un principi: que els municipis en els quals el PP no té majoria absoluta declararen la senyera símbol oficial, i en canvi, els que estan en mans dels conservadors ho rebutgen. Inca, amb majoria absoluta popular, és de moment l'única excepció.

Municipis que han declarat la senyera com a símbol local:

Algaida, Manacor, Inca, Santa Margalida, Porreres, Artà, Sant Llorenç, Llubí, i ara s'han sumat Alcúdia i Consell


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid