Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Rebutgen les agressions de la Guàrdia Urbana de Tarragona avui fa 5 anys

Un any més recorden que encara estan pendents de judici i que els agents policials que van cometre les agressions no han estat encausats.

07/01/2014 Drets i Llibertats
Denuncia de la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones Denuncia de la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones

Aquest migdia, una vintena de persones s'han concentrat a la Rambla Nova de Tarragona per demostrar que la Guardia Urbana comet abusos en total impunitat, fent memòria que avui feia 5 anys de "la brutal agressió" en un acte contra la pressió estètica. També s’ha reivindicat l’absolució de les tres agredides, posteriorment encausades, i han exigit que els agents del cos policial que van propiciar les agressions siguin jutjats.

Davant del portal on van succeir l’agressió policial han fet una lectura informativa dels fets i han explicat la situació actual dels encausats, mentre repartien fulls volants. També han recordat que d’ençà d’aquesta agressió policial diverses persones que formen part del teixit associatiu i reivindicatiu de la ciutat han patit assetjament policial a base de sancions administratives absurdes com quantioses.

Avui feia 5 anys de la brutal agressió

El 7 de gener de 2009 Cau de llunes (AFRT) realitzava un acte contra la pressió estètica que pateixen especialment les dones, en aquesta societat de consum i patriarcal. Les polítiques de mercat i l’ideari sexista de mostrar la dona com l’encarnació de la bellesa formen un còctel nociu per a la salut psíquica, emocional i física de les dones. És per això que Cau de Llunes van voler mostrar la pressió estètica com una de les múltiples cares de la violència de gènere.

Així, doncs, van voler visibilitzar aquesta denúncia el primer dia de rebaixes mitjançant un acte simbòlic, totalment pacífic, d’una durada inferior als 5 minuts davant de diverses botigues de la ciutat que fomenten la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones. La Guàrdia Urbana de Tarragona, amb els seus coneguts mètodes, va convertit l’acte de denúncia en un espectacle dantesc de cops de porra i puntades de peu que acabà amb tres persones tancades dins d’un portal, on van ser encara més agredides, insultades i vexades. Com és habitual en aquest cos policial, després d’agredir amb impunitat van capgirar la situació exposant-se com a víctimes de l’agressió.

Valora
Vídeos
EIC: Repressió policial en acte contra la violència de gènere. Tarragona
Cinc anys de solidaritat davant la brutalitat de la Guàrdia Urbana de Tarragona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid