Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
5 anys de "la brutal agressió" de la Guàrdia Urbana de Tarragona en un acte contra la pressió estètica

Concentració dimarts a les 12h a la Rambla Nova a l'alçada del Bershka per recordar aquell acte repressiu del passat 7 de gener del 2009.

05/01/2014 Gènere
Denuncia de la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones Denuncia de la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones

Un any més, en vista de la lentitud del procés judicial, Cau de Llunes ha decidit fer una nova concentració per tal de recordar els fets, per demostrar que tenen ben present que la Guàrdia Urbana de Tarragona comet abusos de poder amb total impunitat, i per a reivindicar no només l’absolució de les tres persones que van ser agredides, sinó per a exigir que els agents de la guàrdia urbana que van propiciar les agressions siguin jutjats.

Cau de Lluna fa una crida a la solidaritat amb les persones encausades assistint a la concentració del proper dimarts 7 de gener a les 12h, a la Rambla Nova de Tarragona, a l’alçada de la botiga Bershka.

Agressió de la Guàrdia Urbana

Aquest dia, primer dia de Rebaixes, farà 5 anys que militants de Cau de Llunes i d’altres col·lectius de l’Esquerra Independentista van patir una brutal agressió per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Cau de Llunes vol recordar que aquell dia el col·lectiu realitzava un acte contra la pressió estètica que pateixen especialment les dones, en aquesta societat de consum i patriarcal. Les polítiques de mercat i l’ideari sexista de mostrar la dona com l’encarnació de la bellesa formen un còctel nociu per a la salut psíquica, emocional i física de les dones. És per això que Cau de Llunes van voler mostrar la pressió estètica com una de les múltiples cares de la violència de gènere.

Així, doncs, van voler visibilitzar aquesta denúncia el primer dia de rebaixes mitjançant un acte simbòlic, totalment pacífic, d’una durada inferior als 5 minuts davant de diverses botigues de la ciutat que fomenten la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones. La Guàrdia Urbana de Tarragona, amb els seus coneguts mètodes, va convertit l’acte de denúncia en un espectacle dantesc de cops de porra i puntades de peu que acabà amb tres persones tancades dins d’un portal, on van ser encara més agredides, insultades i vexades. Com és habitual en aquest cos policial, després d’agredir amb impunitat van capgirar la situació exposant-se com a víctimes de l’agressió.

 

Valora
Vídeos
EIC: Repressió policial en acte contra la violència de gènere. Tarragona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid