Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecenatge
Mèdia.cat finança a Verkami una nova edició de l’Anuari dels silencis

Per quart any consecutiu, l'Anuari assenyalarà els quinze temes més obviats pels mitjans de comunicació catalans.

20/01/2014 Comunicació
Ll'Anuari de Media.cat Ll'Anuari de Media.cat

Mèdia.cat, l’observatori crític dels mitjans que impulsa el Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Catalunya, opta de nou pel micromecenatge per a finançar l'Anuari dels silencis mediàtics. Per quart any consecutiu, l'Anuari tractarà en profunditat quinze temàtiques que han estat silenciades pels mitjans de comunicació durant 2013. Des d’avui i durant els pròxims quaranta dies, tothom qui ho vulgui podrà fer una aportació per fer realitat aquest projecte de periodisme d’investigació. El Grup Barnils s’ha marcat el repte d’assolir 8.000 euros a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, amb l'objectiu de garantir la viabilitat de la iniciativa i la seva qualitat, solidesa i impacte.

 Per a l'edició de 2014 l'Anuari es marca nous objectius. Per tal que els reportatges siguin més entenedors, aniran acompanyats d'infografies tant en l'edició paper com en el format online. També es perfeccionarà la web del projecte perquè sigui més atractiva i útil a l'hora de compartir informació. Si s'assoleixen els objectius de finançament, l'edició impresa de l'Anuari, que publicarà Pol·len Edicions, es distribuirà a les llibreries d'arreu del país i es presentarà a Barcelona, València i Palma.

Suport de sis universitats i el Col·legi de Periodistes

Enguany l'Anuari Mèdia.cat amplia el seu suport del món acadèmic: fins a sis universitats d'arreu dels Països Catalans dónen suport a la iniciativa. Són la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de València, la Universitat de Vic i la Universitat de Lleida. Sis estudiants d'aquests centres realitzaran reportatges d'investigació que seran publicats a l'Anuari, que serà coordinat de nou pels periodistes Roger Palà i Sergi Picazo. El projecte també compta amb el suport del Col·legi de Periodistes, que hi ha col·laborat des de la primera edició. Tanmateix, la font principal de finançament de l'Anuari és el micromecenatge, que suposa més del 75% del pressupost.

 Música contra els silencis amb Feliu Ventura

Els micromecenes que vulguin invertir en el projecte rebran a canvi diverses recompenses: des d’un exemplar de l'Anuari fins a diverses novetats editorials impulsades pel Grup Barnils i les editorials Dau, Pol·len i Saldonar. A més a més, també podran assistir a l'espectacle Música contra els silencis, una presentació en primícia dels temes de l'Anuari que unirà música i periodisme i comptarà amb la complicitat i les cançons de Feliu Ventura.

#Omplimelsbuits

El Grup Barnils promociona la campanya de microfinançament de 2014 amb el lema #omplimelsbuits i aquest vídeo promocional que hi fa referència. "El més important és que històries que no han pogut gaudir de gaire espai als mitjans tinguin una segona oportunitat. Es tracta d'omplir els buits que deixen els silencis", explica Palà. Per als impulsors del projecte, "comptar amb aportacions de micromecenatge és una bona forma d'implicar la societat en un projecte de periodisme crític i a més garantir-ne la independència".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid